Illegális bevándorlás

Négy embercsempészt vettek őrizetbe

Négy embercsempészt vettek őrizetbe

2020. december 11., péntek
Négy embercsempészt vettek őrizetbe

A gyanú szerint a négy férfi egy tehergépjárművel és egy személyautóval Csanádpalotán keresztül érkezett Magyarországra. Az illegális migránsokkal Dávodnál akartak találkozni, azonban a tehergépjármű a sárban elakadt, így azt otthagyva visszaindultak Romániába. A járművet a határ mentén szolgálatot teljesítő rendőrök találták meg, illetve annak közelében feltartóztattak 23 határsértőt.

A külföldiek szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A készenléti rendőrök Makónál csütörtök délelőtt elfogták a személyautóban utazó svéd és három román állampolgárt; őket embercsempészés előkészülete miatt kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat. A magukat szír állampolgárnak valló illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.