Sport

Magabiztos győzelmet aratott a MOL-Pick Szeged a BL-ben

Magabiztos győzelmet aratott a MOL-Pick Szeged a BL-ben

2020. december 9., szerda
Magabiztos győzelmet aratott a MOL-Pick Szeged a BL-ben

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, A csoport, 10. forduló
MOL-Pick Szeged–Meskov Breszt 30–27 (18–13)
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Karim Gasmi, Raouf Gasmi (franciák).
MOL-Pick Szeged: Mikler, Alilovic (kapusok) – Zsitnyikov, Mackovsek 1, Rosta, Bombac 3, Bajusz, Kaspárek 1, Bánhidi 11, Gaber 1, Radivojevics 5, Henigman, Canellas 2, Kecskés, Bodó 3, Källman 3. Vezetőedző:Juan Carlos Pastor.
Meskov Breszt:Pesic, Mackevic (kapusok) – Vranjes 2, Malus 1, Vajlupov 1, Szelveszjuk 3, Obranovics 1, Paczkowski, Razgor 4, Baranau, Sumak 1, Skube 2, Jurinok 1, Skurinszkij 4, Panics 7.
Vezetőedző:Raúl Alonso.
Hétméteres:1/1, ill. 3/1.
Kiállítás:8, ill. 4 perc.

Percről percre tudósításunk a mérkőzésről:

60. perc: Az utolsó támadás végén Bánhidi feltette a koronát a mai teljesítményére és ezzel végleg bebiztosította a szegedi győzelmet. A végeredmény: 30-27.

60. perc: Kapus nélkül támadt a Breszt, amely Panic révén újabb találatot szerzett. Időkérés. Tizenhárom másodperccel a vége előtt kettővel megy a MOL-Pick Szeged és náluk a labda. 29-27.

59. perc: Selviasiuk kétszer is betalált egymás után, így háromgólosra olvadt a szegedi előny. 29-26.

57. perc: Canellas átlövése megoldhatatlan feladatot jelentett a vendég védelemnek. Kasparek zseniális labdaszerzését követően Mackovsek került ziccerbe és ki is használta azt. Bejött az időkérés. 29-24.

55. perc: Bombac kiállítása miatt két percre megfogyatkozott a házigazda, Vailupau révén feljött háromra a a Breszt. Juan Carlos Pastor időt kért. 27-24.

54. perc: Az időkérés után Selviasiuk góljával zárkózott a Breszt, Radivojevics ziccert rontott. 27-23.

53. perc: Bánhidi továbbra is nagyon él, újabb gólja időkérésre sarkallja a vendégek mesterét. 27-22.

51. perc: Canellas megszerezte első gólját a találkozón. Egy végletekig nyújtott támadás végén heteshez jutott a Breszt, Razgor pimasz módon átemelte Alilovicot. 26-22.

48. perc: Radivojevics szokásához híven ezúttal is szorongatott szögből vette be a belarusz kaput. A vendégek rögtön válaszoltak a szegedi találatra. 25-21.

47. perc: Bánhidi szenzációs teljesítményt nyújt ma este, egy újabb remek beállógóllal vétette észre magát. A szegediek kapust cseréltek, Alilovic rögtön hétméterest hárított. 24-20.

45. perc: Panic a második félidőben tarthatatlannak bizonyul, negyedik találatát szerezte tizenöt perc alatt. Bodó átlövését együttes erővel hárította a védelem és a kapus, Panic újabb találatával háromgólosra olvadt a magyar előny. 23-20.

44. perc: Mackovsek kiváló blokkja után a másik oldalon Bánhidi póktalanítást tartott a bal felső sarokban. 23-18-nál időt kérnek a vendégek.

42. perc: Radivojevics szinte lemásolta az előző mozdulatát amelyből gólt szerzett és ugyancsak eredményes volt ezúttal is. Malus lövésénél a keresztléc a szegediekkel volt. Obranovic kísérlete valahogy becsorgott a kapuba. 22-18.

40. perc: Panic zsinórban harmadszor is eredményes, Radivojevics nyakatekert szögből szép góllal válaszolt. 21-17.

38. perc: Kasparek sistergős lökete a kapufán csattant, az ellentámadásnál Panic ismét utat talált a szegedi kapuba. Kallman ziccerét szép mozdulattal hárította Pesic. 20-16.

36. perc: Bánhidi tanári módon fordult le emberéről, nem is lehetett más a támadásból, mint egy újabb ragyogó szegedi gól. A másik oldalon Panic átlövésével kozmetikázza az eredményt a Meskov Breszt. 20-15.

34. perc: Egy-egy védés mindkét oldalon, majd egy hosszan elnyújtott akció végén Kasparek próbálkozott, de nem járt sikerrel. Továbbra is 19-14.

32. perc: A vendégek kezdték a második felvonást. Az első támadásuk végén Panic lövését hárította Mikler, de Razgor ziccerénél már tehetetlen volt a magyar kapus. Bánhidi estében szép mozdulattal talált a fehérorosz kapuba. 19-14.

A szünetben 18-13.

30. perc: Harminc másodperccel az első játékrész vége előtt időt kért Juan Carlos Pastor. Az időkérés után Mackovsek a kapu mellé célzott, így ötgólos szegedi előnnyel vonulhatnak pihenőre a csapatok.

29. perc: Gaber kiváló blokkja után támadásban maradt a Breszt, Skhurinskiy pedig ellenállhatatlanul bombázott a szegedi kapuba. Bobmac finom testcsellel helyet csinált magnak, majd gólt szerzett. 18-13.

28. perc: Panic lökete a kapufán csattant, maradt a labda a vendégeknél de nem jutottak el újabb lövésig. Bombac kiszorított szögből próbálkozott, Pesic könnyedén védett. 17-12.

25. perc: Razgor góljával zárkózik a Breszt, Matej Gaber első gólja a meccsen azt jelenti, hogy ismét öt van közte. 17-12.

24. perc: Skhurinskiy átlövésére ezúttal nem volt ellenszer. Radivojevics a jobboldalról volt eredményes. Shumak könyöklés miatt két percre kiállt. 16-11.

23. perc: Skhurinskiy kiharcolt egy büntetőt, amelyet Baranau a kapufára lőtt. Bodó passzív jelzésnél bődületesen nagy gólt lőtt. Mackovsek kiváló védőmunkája után Kallman találatával ötgólosra nőtt a különbség. 15-10.

20. perc: Bodó ellentmondást nem tűrően emelkedett fel és pókhálózta ki a bal felsőt. Nem sokkal azután, hogy kiegészült a házigazda Henigman belekapott ellenfele arcába, így két percre ismét emberhátrányba került a Szeged. 13-10.

19. perc: Kallman góljával emberhátrányban szerzett gólt a MOL-Pick Szeged, Vrajnes találatával viszont azonnal visszaállt a kétgólos különbség. 12-10.

18. perc: Mackovsek kétperes kiállításban részesül, Skhurinskiy egyből ki is használta az emberelőnyt. Előbb Bánhidi majd, Vranjes gólját érvénytelenítették a bírók. Kallman ziccerét kivédte Pesic. Bánhidi is két percet kapott. Razgor kihasználta a kettős emberelőny nyújtotta lehetőséget. 11-9.

16. perc: Mikler Roland ismét egy parádés védést produkált, Skhurinskiy lövésénél viszont már nem tudott segíteni csapatán. Bodó és Bánhidi ismét remekül játszott össze, amelynek eredményeként a beálló ismét betalált. 11-7.

14. perc: Bánhidi ragyogó védekezése után Kallman mehetett ziccerben, amit ki is használt. Időkérés. 10-6.

13. perc: Skube ziccerét Mikler lábbal hárította, a túloldalon Bodó lövése a keresztlécen csattant. Marad a 9-6.

12. perc: Skube átlövésből megszerezte második gólját. A Bánhidi által kiharcolt hétméterest Radivojevics magabiztosan értékesítette. 9-6.

10. perc: Skhurinskiy ezúttal sem tudott túljárni a magyar kapus eszén, az ellentámadásból nem született gól. Skube visszatért és egyből gólpaszt adott Shumaknak. Bombac lövését hárította a vendég hálóőr, de Bánhidi lövésénél ismét tehetetlen volt. 8-5.

8. perc: A korábbi szegedi, Stas Skube kettő perces kiállításban részesült, majd az akció végén Bánhidi ismét utat talált a kapuba. Skhurinskiy szép szólója után Mikler bravúrral hárított karral, a túloldalon Bánhidi ismét tarthatatlannak bizonyult. Először megy hárommal a Pick. 7-4.

6. perc: Bodó és Bánhidi összjátéka után utóbbi bevette a breszti kaput. Panics második góljával zárkóznak a fehér mezesek. 5-4.

4. perc: Kasparek góljára Skube válaszolt azonnal, Bodó átlövésére nem volt ellenszere a fehéroroszoknak. Panics találata után nem örülhettek sokáig, mert Kasperek ismét beköszönt. 4-3

2. perc: A hazaiak kezdték a mérkőzést, az első támadás végén Bombac góljával meg is szerezte a vezetést a Pick. A túloldalon Bánhidi sárgát kapott védekezés során, majd Yurynok révén egyenlítettek a vendégek. 1-1.

18.40: Érkeznek a csapatok a küzdőtérre, a szegediek kék csíkos szerelésben, míg a vendégek fehér felsőben és piros nadrágban játszanak ma este.

18.35: Sok szeretettel köszöntjük a SzegedMa olvasóit az Újszegedi Sportcsarnokból, ahol a járványügyi előírásoknak megfelelően ezúttal is szurkolók nélkül lép pályára a MOL-Pick Szeged a Bajnokok Ligája csoportkörében. Az ellenfél az a fehérorosz bajnok Meskov Breszt lesz, amely ellen néhány héttel ezelőtt 26-24-es vereséget szenvedett a Pastor-csapat.

A mérkőzés beharangozóját itt tudja elolvasni.

Kiemelt képünk archív

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.