Egészség

Megjelent a kormányrendelet a karácsonyi intézkedésekről

Megjelent a kormányrendelet a karácsonyi intézkedésekről

2020. december 22., kedd
Megjelent a kormányrendelet a karácsonyi intézkedésekről

Kiss Róbert elmondta, a kormány felfüggeszti a kijárási tilalmat szentestére, így december 24-én este 8 óra és 25-én reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen tartózkodás. Hozzátette: a családi összejöveteleken, magánrendezvényeken - a 14 évesnél fiatalabbakat nem számítva - legfeljebb tízen vehetnek részt.

Az alezredes azt kérte mindenkitől, hogy a védekezés sikeréért az ünnepi időszakban is kerülje a nagyobb összejöveteleket és halasztható rokonlátogatásokat.

Emlékeztetett, a kormány - éjfélkor életbe lépett döntésével - több európai országhoz hasonlóan megtiltotta a Nagy-Britannia és Észak-Írország területéről érkező repülőjáratok leszállását. A korlátozásra azért van szükség, mert az Egyesült Királyságban a koronavírus új változatának megjelenésével felgyorsult a járvány terjedése. Az intézkedés - a veszélybe került légijármű kivételével - a menetrend szerinti és a nem menetrend szerinti járatokra egyaránt vonatkozik.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.