Illegális bevándorlás

Megint szorgoskodtak az embercsempészek Csongrád-Csanádban

Megint szorgoskodtak az embercsempészek Csongrád-Csanádban

2020. december 8., kedd
Megint szorgoskodtak az embercsempészek Csongrád-Csanádban

A járőrök 2020. december 8-án 5 óra 30 perc és 2020. december 8-án 17 óra 30 perc között három esetben, összesen 15 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom és Maroslele közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Továbbá egy török és egy bolgár állampolgárt embercsempészéssel gyanúsítanak a Csongrád-Csanád megyei nyomozók. A férfiak összesen 38 migránst próbáltak jogellenesen Magyarország területére bejuttatni 2020. december 8-án délután Nagylaknál. Az egyenruhások a két kamionsofőrt előállították a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett gyanúja miatt indult ellenük eljárás. A magukat szír, iraki, török és afgán állampolgárnak valló illegális migránsokkal szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.