Közélet

Kásler szerint az egészségügyben is vannak vírustagadók

Kásler szerint az egészségügyben is vannak vírustagadók

2020. december 11., péntek
Kásler szerint az egészségügyben is vannak vírustagadók

A jelenlegi adatok alapján úgy tűnik, hogy a legmagasabb fertőzöttségi szintet elértük, és várhatóan januárban csökken majd az aktív fertőzöttek száma – mondta Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter az InfoRádiónak adott interjúban.

A tárcavezető a felvetésre, hogy az országos tömeges, célzott koronavírus-tesztelést miért nem tették kötelezővé, hiszen így például a pedagógusoknak csak alig a hetven százaléka élt a lehetőséggel, azt mondta, a járványügyi helyzetben kötelezővé lehet tenni bizonyos dolgokat, például az intézkedések betartását, de a tesztelést nem.

"A tömeges tesztelésről rengeteg fals hír látott napvilágot, ezért nem vagyok meglepve, hogy a részvételi arány nemcsak a pedagógusok, hanem más foglalkoztatási ágakban sem volt magas" – mondta az Emmi első embere, és hozzátette, az egészségügyben is van, aki nem kérte a tesztet.

Kásler Miklós kiemelte, még az egészségügyben is vannak vírustagadók, akikkel szemben most már nagyon határozottan fel kellene lépni. Szerinte a jogi eszközök rendelkezésre állnak, ez már csak döntés kérdése.

A teljes interjú ITT olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.