Közélet

Idén kis karácsonyunk lesz - mondta Orbán Viktor

Idén kis karácsonyunk lesz - mondta Orbán Viktor

2020. december 18., péntek
Idén kis karácsonyunk lesz - mondta Orbán Viktor

Régóta egyeztettünk a németekkel

Orbán Viktor a beszélgetés elején arról beszélt, hogy úgy sikerült hozni az eredményt az uniós csúcson, ahogy Izland ellen 0:1-ről nyertünk a labdarúgásban. Már hónapok óta zajlottak a tárgyalások a német elnökséggel a költségvetési kérdésekről és az Európai Parlament lépéseiről. Szólt arról is, hogy az EP régóta szeretné átvenni a hatalmat az Európa Tanácstól. Ez volt az egésznek az európai dimenziója – ismertette a miniszterelnök.

Közös európai siker született

A fő cél az volt, hogy a politikai kérdéseket válasszák el a költségvetési kérdésektől. Orbán Viktor köszönetet mondott a lengyeleknek, akik nélkül nem biztos, hogy sikerült volna elérni a mostani eredményt.

Ez egy közös európai siker – tette hozzá.

Folyamatos harc zajlik az unióban

Orbán Viktor szerint az EP az egész unió irányítását szerette volna átvenni. Az EP szerint Brüsszel az unió központja, míg a kormányfők szerint a nemzeti fővárosokban van az EU vezetése. Az unió fejlődését az állam és kormányfők fejezik ki, és ez ellen zajlik a folyamatos küzdelem. Az EP mögött azonban egy hálózat található, és itt jönnek képbe Sorosék.

„Mindig válaszolni fogok Soros támadásaira”

Orbán Viktor elmondta, hogy Soros György több alkalommal megtámadta Magyarországot. „Nagy kérdés volt, hogy a világ legkorruptabb emberével vitába szálljak-e, de ha én nem szállok vitába, akkor senki nem fog” – tette hozzá.

„Azonban a válaszomat nem hozta le a sajtó, ezért indítottam egy szamizdatot itt Magyarországon, és itt sikerült lehozni. Mindig válaszolni fogok ezekre a támadásokra” – hangsúlyozta a kormányfő.

Soros átlépett egy határt

Orbán Viktor elmondta, hogy Soros támadása most túlment egy határon. Lehetetlenség, hogy egy amerikai spekuláns ott ártson a magyaroknak, ahol tud, ez nincsen jól. A magyar nemzeti érdeket határozottabban kell képviselni a jövőben – tette hozzá.

Újabb gazdaságvédelmi intézkedések jönnek

A kormányfő arról is beszélt, hogy néhány kérdésben sikerült jó megállapodást kötni. Szólt arról is, hogy hamarosan újabb gazdaságvédelmi akciótervet jelent be január 1-től. A jövő nem gazdasági természetű kérdéseiben a véleménykülönbségek fennmaradtak – mondta. Bőven lesznek még viták a jövőben, így a migráció területén is. 34 millió bevándorlónak akarnak lakást és segélyt adni – mondta Orbán Viktor.

Nem diktálhat az egy százaléknyi kisebbség

A genderkérdések kapcsán kifejtette, egy normális magyar ember nem is érti, mik azok a genderkérdések. Úgy vélte, hogy Nyugat-Európában a kivételekre építenek. Nem lehet 100 ember életét egy kivétel alapján szabályozni – tette hozzá. Senki nem követelheti, hogy a maradék 99 százalék életét az egy százalék kivételre építsék. Így nem lehet megszabni az életet, ezét is döntött az Országgyűlés az alaptörvény módosításáról.

A helyzet nem romlik

Orbán Viktor elmondta, hogy nincsenek felszabadító erejű hírek a koronavírus tekintetében. Beszélt arról, hogy a németek teljesen zárni fognak. „Mi jól felkészültünk a második hullámra, az egészségügyi rendszer el tudja látni a betegeket. A fáradtság most a legnagyobb probléma. Le a kalappal az orvosok, ápolók és kórházvezetők előtt. A helyzet nem romlik” – tette hozzá.

35 ezer ember számára érkezhet vakcina

Senki ne tervezzen síelést, a határok továbbra is zárva maradnak. Orbán Viktor közölte, hogy december 27-étől 35 ezer ember számára érkezhet vakcina. Elsőként az egészségügyi dolgozók körében oltunk majd – tette hozzá. Ingyenes és önkéntes lesz az oltás.

Készen áll az ország az átoltásra

Orbán Viktor elmondta, hogy a regisztrációnak lesz jelentősége, mert ha nagy mennyiségben lesz itt az oltás, akkor a szerint oltanak majd. Most is képesek lennénk egy-két nap alatt átoltani mindenkit, minden rendelkezésre áll. A vakcina hiányzik egyelőre – tette hozzá.

Idén kiskarácsony lesz

A miniszterelnök úgy fogalmazott, idén kis karácsony lesz. Megjegyezte, most le kell mondani az egészségünk érdekében a rokonlátogatásokról. Talán húsvétkor, vagy a következő karácsonykor térhetünk vissza a korábbi évekhez – jegyezte meg. Hozzátette: december 21-én döntenek majd a szenteste szabályozásáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.