Gazdaság

Győzött Magyarország, megszületett a költségvetési alku Brüsszelben

Győzött Magyarország, megszületett a költségvetési alku Brüsszelben

2020. december 10., csütörtök
Győzött Magyarország, megszületett a költségvetési alku Brüsszelben

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke csütörtök kora este bejelentette, hogy a brüsszeli EU-csúcson megállapodás született az uniós keretköltségvetés és a járvány miatti mentőalap ügyében. – Most elkezdődhet a csomag végrehajtása, a gazdaságaink újjáépítése – írta a Twitteren.

A brüsszeli alku azt jelenti, hogy a huszonhetek zöld jelzést adtak a magyar-lengyel-német kompromisszumnak, a kifizetésekhez csatolandó, politikamentessé tett feltételrendszernek. Az EU-csúcs plenárisán az erről folytatott vita mindössze 30-40 percen át tartott.

Az uniós költségvetésről a megegyezés megszületett és győzött a józan ész – hangsúlyozta a magyar miniszterelnök - Facebook-üzenetében.

Győztünk, mert olyan nehéz időkben, mint a világjárvány, a gazdasági válság nincs ideje annak, hogy most folytassunk le olyan ideológiai, politikai vitákat, amelyek hátráltatnak bennünket a cselekvésben – tette hozzá Orbán Viktor.

(MTI, MN, fotó: EU Council)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.