Közélet

Botka Lászlónál nincs nagyobb "feminista"

Botka Lászlónál nincs nagyobb "feminista"

2020. december 15., kedd
Botka Lászlónál nincs nagyobb "feminista"

- Ma arra keressük a választ, hogyan lehet sikeres, erős egy nő? Hogyan teljesedhet ki? Talán egyszerűbb azt megnézni, hogy mit ne tegyen: ne higgye el, hogy nekünk, nőknek folyamatosan versenyeznünk kell a férfiakkal. Ne higgye el, hogy életünk minden pillanatában össze kellene mérni magunkat egymással és legalább olyan beosztásban, legalább akkora fizetéssel kell rendelkeznünk, mint a másiknak. Jó dolog sokgyermekes anyaként kiteljesedni, és semmi baj nincs azzal, ha egy nő „csak” a családjának él – fogalmazott a miniszter a videóban.

Botka László erre reagálva azt írta, hogy "büszkék vagyunk, hogy a sikeres családod példájából erőt merítve Budapest legjobb egyetemi szakán szereztél diplomát, kiváló családanya vagy, és jóval többet keresel, mint egy hasonló karriert befutó férfi. Nem kellett választanod a családanyai szerep és a karrier között."

A polgármester szerint ő maga is ezt tanulta családjától, és három szakvizsgás főorvos feleségével a három lányukat arra nevelik, hogy  rajtuk múlik a női szerep, és érnek annyit, mint egy férfi.

Ehhez meg is kapnak minden támogatást. Megjegyzi továbbá, hogy három lány apjaként a nők abszolút egyenlőségében hisz, nála nagyobb feminista nincs is. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.