Meteor

Borús, csapadékos idő várható az év utolsó napjaiban

Borús, csapadékos idő várható az év utolsó napjaiban

2020. december 27., vasárnap
Borús, csapadékos idő várható az év utolsó napjaiban

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult idő várható. A nap első felében a Duna-Tisza közén, illetve északkeleten fordulhat elő eső, főként a hegyekben havas eső, hó is lehet, majd átmeneti szünet után délutántól nyugat felől ismét egyre több helyen elered az eső. A szél egyre nagyobb területen megerősödik, majd viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben plusz 3-11 fokig melegszik a levegő.

Kedden napközben hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap, majd délután délkelet felől ismét megnövekszik a felhőzet. Reggel és estétől főként keleten, délkeleten várható eső. Az erős, néhol viharos szél délután mérséklődik. A minimumhőmérséklet plusz 1 és 6, a maximumhőmérséklet plusz 8 és 14 fok között valószínű.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak nyugaton szakadozhat fel a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 1 és 7, a legmagasabb hőmérséklet plusz 6 és 11 fok között alakul.

Csütörtökön, szilveszter napján egyre inkább a Dunától keletre valószínű eső, délutántól néhol havas eső, északkeleten a hegyekben hó is lehet. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 6, a maximumhőmérséklet plusz 2 és 7 fok között várható.

Pénteken, január elsején hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Eleinte északkeleten lehet még vegyes halmazállapotú csapadék. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 2 fok között, napközben plusz 2 és 8 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton elszórtan valószínű eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 3 és 10 fok között alakul.

Vasárnap többfelé valószínű eső, zápor. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a maximumhőmérséklet plusz 3 és 10 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.