Közélet

Baloldali támadások kereszttüzébe került az új magyar közösségi oldal

Baloldali támadások kereszttüzébe került az új magyar közösségi oldal

2020. december 31., csütörtök
Baloldali támadások kereszttüzébe került az új magyar közösségi oldal

Nem meglepő módon így azonnal napvilágot látott több összeesküvés-elmélet is, hogy vajon mi lehet a célja az új közösségi platform létrehozásának.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőnek az a gyanúja, hogy a magyar kormány a Facebook kiiktatására készülhet, ezért reklámozza a propagandasajtó gőzerővel a „mélymagyar pótfészbúkot”, ami majd idehaza a Zuckerberg-galaxist fogja felváltani. Az ellenzéki politikus úgy véli, hogy a kormány ezzel is Putyinnak szeretne imponálni, hiszen az orosz elnök hasonló dologban mesterkedik már egy ideje Oroszországban is.

Vele egy időben az MSZP-hez és a DK-hoz köthető Ezalényeg.hu is előállt a saját verziójával. A baloldali portál azt hangoztatta, hogy a kormány minden bizonnyal azért hozta létre a Hundubot, hogy azon keresztül szerezze meg a választópolgárok adatait, hiszen ebből majd 2022-ig ki fog derülni, hogy ki a barát és ki az ellenség.

A baloldali áskálódók mellett a hackerek is bevetették magukat: a Hundub alapítóinak bejegyzéséből kiderül, hogy az elmúlt napokban csak a Cloudflare (a felhasználói adatok fokozottabb védelmét biztosító DNS-szolgáltatás) hatvanmillió támadást blokkolt, amelyek jelentős része az Egyesült Államokból érkezik. Ezen akciók eredményeként lelassult és akadozott az oldal.

A közösségi hálózat alapítói a vádaskodóknak üzenve kijelentették:

„Nem áll mögöttünk sem Orbán, sem Soros. Saját erőből és közösségi finanszírozással akarjuk működtetni a Hundubot. Magyar civilek vagyunk, akik nem akarnak közszereplők lenni, de akik mindent megteszünk azért, hogy legyen magyar közösségi hálózat is.”

Az oldal fejlesztői végül hangsúlyozták, hogy ha szükséges, a hatóságokhoz fordulnak a törvénytelen akciók miatt, addig pedig maguk próbálják megvédeni a szabad véleménynyilvánítás magyar platformját.

(MN)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.