Illegális bevándorlás

Szlovák, bosnyák és szerb embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

Szlovák, bosnyák és szerb embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

2020. november 17., kedd
Szlovák, bosnyák és szerb embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

A vádirat szerint az Ausztriában élő és egy munkahelyen dolgozó három férfi 2019 nyarán állapodott meg ismeretlen megbízójukkal abban, hogy 8 illegális határátlépőt csempésznek a magyar–román határ területéről Bécsig 1600 euró ellenében.

Megállapodásuknak megfelelően a vádlottak egy-egy autót és kisbuszt béreltek, majd 2019. augusztus 24-én az esti órákban léptek Magyarország területére és a 43-as főút magyar–román határszakaszához hajtottak. Itt a megbízásnak megfelelően nyolc, magát bangladesi állampolgárnak valló személyt vettek fel a kisbuszba éjfél körül Az illegális határátlépőket Románia területéről a vádlottak ismeretlen bűntársai vezették át a zöld határon keresztül Magyarország területére.

A vádlottak a kisbusszal, valamint az azt felvezető autóval elindultak Ausztria irányába, de rövid idő elteltével a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei ellenőrzésük alá vonták a gépkocsikat. Az ellenőrzés során megállapították, hogy az illegális határátlépők az ország területére történő belépéshez, illetőleg az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges jogszabályi feltételekkel nem rendelkeztek.

A járási ügyészség a vádlottakkal szemben vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat.

Az ügyészséggel egyezséget kötő és a vádemeléskor letartóztatásban levő vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.