Krimi

Részeg garázda ellen emeltek vádat Vásárhelyen

Részeg garázda ellen emeltek vádat Vásárhelyen

2020. november 5., csütörtök
Részeg garázda ellen emeltek vádat Vásárhelyen

A vádirat szerint a vádlott június 20-án este egy családi összejövetelt követően az egyik megyebeli kisvárosban ittas állapotban megjelent a sértett házánál. A kerítés előtt megállva a vádlott az udvaron levő kutyát szidta, ingerelte és be is nyúlkált a kerítésen keresztül.

A vádlott magatartását észlelve a sértett felszólította őt, hogy menjen távolabb. A vádlott ekkor a sértettet kezdte szidalmazni és fenyegetni, majd a ház kapuján bement úgy, hogy az elé álló sértettet is ellökte. Ezt követően a vádlott a sértettet megfenyegette, hogy megöli, megveri és meg is próbálta ütni, de ezt sikerült elhárítani. A vádlottat a sértett megpróbálta az ingatlan területéről az utcára kitolni, de a férfi ekkor ismételten belökte a kiskaput, hiába próbálta azt a sértett csukott állapotban tartani. Ezt még két alkalommal megismételték, de a vádlott a folyamatos fenyegető kijelentései közepette bejutott és visszament az udvarra.

A cselekménynek úgy lett vége, hogy a sértettnek segítséget nyújtott az egyik közelben tartózkodó rokona és sikerült a vádlottat az udvarról kitolniuk.

A vádlott azt követően az utcán parkoló és a sértett tulajdonában álló gépkocsi visszapillantó tükrét törte le, valamint kente össze a motorháztetőt a saját vérével. A gépkocsiban 35 000 Ft kár keletkezett.

A vádlott ezt követően gyalogosan elindult hazafelé a lakóházak falát támasztva, amikor is találkozott a sértett feleségével. A sértett felesége észlelte, hogy a vádlott rossz állapotban van, vérzik a keze és megpróbált neki segítséget nyújtani. A vádlott erre válaszképpen szidalmazni kezdte őt, megfenyegette, hogy megöli, illetőleg elvágja a kislánya torkát is.

A járási ügyészség a vádlottat magánlaksértés vétségével, garázdaság vétségével, valamint személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.