Egészség

Rászáll a rendőrség azokra, akik nem viselnek maszkot

Rászáll a rendőrség azokra, akik nem viselnek maszkot

2020. november 3., kedd
Rászáll a rendőrség azokra, akik nem viselnek maszkot

Gál Kristóf közölte: a szigorúbb maszkviselési szabályok megszegése miatt hétfőn 83 esetben intézkedtek a rendőrök üzletekben és más zárt helyeken.

Tizennyolc esetben figyelmeztettek, 26 helyszíni bírságot szabtak ki, 39 embert pedig feljelentettek a rendőrök, akik továbbra is ellenőrzik a tömegközlekedési eszközökön is a maszkviselés szabályait.

Gál Kristóf a hétfői intézkedések közül kiemelte azt, hogy Herceghalomnál egy vonaton utazó férfi a jegyvizsgáló többszöri felszólítására sem volt hajlandó maszkot viselni, és folyamatosan inzultálta, sértegette a vele egy fülkében utazókat.

A 49 éves férfi a helyszínre érkező rendőrök felszólítására sem vette fel a maszkot, és továbbra is fenyegette utastársait. Ezért megbilincselték és előállították a budaörsi rendőrkapitányságra. A maszkviselési szabályok megsértése, valamint garázdaság miatt indult szabálysértési eljárás ellene - tette hozzá.

A szóvivő elmondta azt is, hogy a védelmi intézkedések szeptember 21-i hatályba lépése óta az országban eddig 2460 esetben intézkedtek a rendőrök.

Hétfőn az átutazási szabályokat megsértők közül kilenc embert figyelmeztetésben részesítettek, és 19 helyszíni bírságot szabtak ki.

Hétfőn 4873 hatósági házi karantént rendeltek el, ebből 885-öt határátlépéskor. Jelenleg 30 984 emberrel szemben van érvényben ilyen korlátozó intézkedés. Közülük 2157-en használják az online ellenőrzésre fejlesztett mobilalkalmazást. A rendőrök 13 409 személyes ellenőrzést tartottak a hatósági házi karanténban levőknél, három helyszíni bírságot szabtak ki, 33 esetben pedig szabálysértési feljelentést tettek - ismertette.

Gál Kristóf közölte: kedden a kora esti órákban, a kormányülés után Orbán Viktor miniszterelnök várhatóan bejelentést tesz.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.