Közélet

November 4., a nemzeti gyásznap

November 4., a nemzeti gyásznap

2020. november 4., szerda
November 4., a nemzeti gyásznap

64 évvel ezelőtt ezen a napon, hajnali 4 óra 15 perckor általánosszovjet támadás indult Budapest és a nagyobb városok ellen. Afővárosban és a vidéki városokban nemzetőrök, rendőrök, elszórtanhonvédegységek vették fel a harcot a támadókkal.

Azonban a szovjet hadsereg rövid előkészület után nyomasztó túlerővel verte le a magyar nemzet szabadságharcát, és bár részlegesen még folytatódtak a harcok, de Kádár átvette a hatalmat. A békéstüntetésekre válaszul sortüzek dördültek, megkezdődött a több mintegy évtizeden át tartó kíméletlen megtorlás, és a magyar nép tömegesmegfigyelése, a parasztság megnyomorítása, a szellemi és tudományoselit elüldözése, és a szabadság teljes eltiprása.

Emlékezzünk 1956 hőseire úgy, ahogyan ők emlékeztetnek bennünket, hogyMagyarországért, nemzetünkért, a nemzeti szuverenitásért történelmünksorán mindig meg kellett küzdenünk és a történelem arra tanítbennünket, hogy ezért meg kell küzdenünk a jövőben is.

Tisztelet és főhajtás az ’56-os forradalom és szabadságharc hőseinek!

Szegedi Fidesz

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.