Krimi

Égetett szeszre szomjazott a visszaeső tolvaj Szegeden

Égetett szeszre szomjazott a visszaeső tolvaj Szegeden

2020. november 3., kedd
Égetett szeszre szomjazott a visszaeső tolvaj Szegeden

A megalapozott gyanú szerint a férfi múlt héten szombaton, 14 óra 30 perckor tért be először az egyik belvárosi áruházba Szegeden. A boltban a gyanúsított egy 5 literes, 50 ezer forint értékű égetett szeszt tartalmazó üveget tett a kosarába, majd azt a kosárral együtt kirakta a bevásárlóközpont kocsikat tároló részén, kikerülve így az áruvédelmi biztonsági kaput, majd üres kézzel kisétált. Az áruház bolt részéből kijövet az üveget magához véve távozott. A bolt dolgozói kamerafelvételen észlelték a gyanúsított cselekményét, azonban már nem érték utol őt.

A férfi alig egy óra múlva visszatért és hasonló módszerrel megpróbált egy ugyanolyan 5 literes szeszes italt eltulajdonítani, azonban a biztonsági őr a távozóban levő gyanúsítottat feltartóztatta.

A gyanúsított által okozott közel 100 ezer forintos lopási kár így fele részben megtérült.

A lopás bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését, tekintettel arra is, hogy többszörös visszaeső, jelenleg is vagyon elleni bűncselekmények miatt több büntetőeljárás van vele szemben folyamatban. A férfit alig egy hónapja ítélte a bíróság lopás bűncselekménye miatt végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre.

Az ügyészi indítványról a Szegedi Járásbíróság a mai napon telekommunikációs eszközzel megtartandó ülésen fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.