Közélet

Eddig 22 lakástűzhöz riasztották a lánglovagokat Csongrád-Csanádban

Eddig 22 lakástűzhöz riasztották a lánglovagokat Csongrád-Csanádban

2020. november 30., hétfő
Eddig 22 lakástűzhöz riasztották a lánglovagokat Csongrád-Csanádban

Az elmúlt hétvégén Csongrád-Csanád megyében egy férfi meghalt Makón, egy másik férfit pedig súlyos égési sérülésekkel szállítottak kórházba Kiszomborról. November elején egy szegedi, Pálfi utcai tűzesetnél három embert, köztük egy csecsemőt szállított kórházba a mentőszolgálat.

A tűz a legtöbb esetben 1-2 négyzetméteres területet érintett, de volt, ahol 120 négyzetméteren pusztítottak a lángok. Megyénkben eddig összesen 220 négyzetméternyi terület semmisült meg a tűzesetekben. A lakástüzek miatt eddig 60 egységünk végzett oltást a helyszíneken, a munkálatok összesen 18 óráig tartottak a lakástüzek helyszínén.

Az esetek felében Szegedre riasztották a tűzoltókat, de több lakástűz volt Makón is. A kéményben lerakódott korom miatt négy esetben kellett beavatkozást végezniük a megyei egységeknek.

A Csongrád-Csanád megyei tűzesetek egyik helyszínén sem volt tűzjelző készülék. A hő- és füstérzékelők pedig bizonyítottan életeket és értékeket mentenek. A haláleseteket megelőzhetjüka füstérzékelő használatával. Egy jó minőségű füstérzékelő már a tűz keletkezésekor jelez, ekkor még sérülések nélkül ki lehet menekülni a lakásból. Füstérzékelővel a kár is sokkal kisebb lehet, hiszen minél hamarabb tudjuk riasztani a tűzoltókat, ők annál gyorsabban kezdik meg a mentést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.