Politika

Biden lesz az USA következő elnöke - Trump szerint nincs vége!

Biden lesz az USA következő elnöke - Trump szerint nincs vége!

2020. november 7., szombat
Biden lesz az USA következő elnöke - Trump szerint nincs vége!

Pennsylvania állam 20 elektorának az elnyerésével ademokrata jelölt, Joe Biden megszereztea győzelmet azamerikai elnökválasztáson.A demokrata jelölt – Barack Obama alelnöke – ezzel 273 elektori szavazatot tudhat magáénak azösszesen538-ból, ami azt jelenti, hogy a republikánus Donald Trump jelenlegi elnök a szavazatszámlálás alapján minden esélyét elveszítette a második mandátuma elnyerésére.

Alelnöke az 56 éves kaliforniai szenátor asszony, Kamala Harris lesz, az első nőként, aki betöltheti ezt a tisztséget. 2021. január 20-án iktatják be őket.

Joe Biden az USA 46. elnöke.

Trump szerint nincs vége

Donald Trump stábja közleményben reagált a hírre. Ebben úgy fogalmaznak, hogy

pontosan tudják, Biden miért siet annyira, hogy hamisan győztesnek állítsa be magát, és hogy a médiabeli szövetségesei miért segédkeznek ebben: mert nem akarják, hogy kiderüljön az igazság. Az az egyszerű tény, hogy ennek a választásnak még messze nincs vége

– írja a Guardian alapján a 444.

Azt írják, hogy hétfőn bírósághoz fognak fordulni, és el fogják érni, hogy a választási törvényeknek megfelelően, jogszerűen válasszák meg az új elnököt. (Guardian)

Botka László gratulált Bidennek

Szeged polgármestere a közösségi oldalán gratulált. Azt írta:

"Gratulálok Joe Bidennek és az amerikaiknak! Gratulálok a rekord részvételhez és a demokrata jelölt történelmi sikeréhez! Biden győzelme után a világpolitikában is fontos változásokat várhatunk. A szabadság, a tolerancia és az együttműködés politikája diadalmaskodott a populizmussal, a szélsőségekkel és a kirekesztéssel szemben. Bízom benne, hogy a változás szele hozzánk is el fog érni! Hajrá, Biden! Hajrá, Demokraták!"

Hollik István, a Fidesz szóvivője szintén a Facebookon reagált, ő azt írta:

„Köszönjük, Trump Elnök Úrnak az elmúlt négy évet! Neki köszönhetően lettek olyan kiválóak a magyar-amerikai kapcsolatok, mint még soha. Reméljük, hogy Joe Biden adminisztrációja ideológiai megfontolásból nem fogja lezülleszteni az eddigi közös eredményeket. Majd meglátjuk...”

(via Index / Fotó: Deadline)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.