Közlekedés

Az önkormányzat szerint megtörtént az Algyői úti lámpák igazítása

Az önkormányzat szerint megtörtént az Algyői úti lámpák igazítása

2020. november 3., kedd
Az önkormányzat szerint megtörtént az Algyői úti lámpák igazítása

Teljes a káosz a reggeli csúcsforgalomban

Mint ismeretes, óriási dugó alakult ki hétfő reggel Szegeden az Algyői úton, köszönhetően a nemrégiben átadott lámpás kereszteződésnek. Szabó Bálint, a Mindenki Szegedért Mozgalom vezetője lapunknak többek között azt mondta, hogy az önkormányzat közlekedési koncepciója ismét megbukott.

Fotó: Mindenki Szegedért Mozgalom

A városvezetés nem sokkal ezután kiadott egy közleményt, amelyben megemlítik, hogy már csak a kiegészítő munkák vannak hátra az Algyői út–Ladvánszky utca–Baktói utca–Diadal utca forgalmas csomópontjának átépítésénél.

Kitérnek arra, hogy a beruházás során olyan korszerű jelzőlámparendszert építettek ki, amely kamerákkal figyeli a forgalmat, és annak alakulásától függően irányítja a közlekedést.

A vakokat és gyengénlátókat pedig szöveges instrukciókkal segíti az úton való átkelésben.

Módosult a közlekedés rendje

Szót ejtenek arról is, hogy a 47-esen új jelzőlámpás átkelőhelyet alakítottak ki a régihez közel, a Diadal utca torkolatának másik oldalán. Ezenkívül a szervizúton, a Diadal, a Baktói és a Ladvánszky utcán is van jelzőlámpás átkelőhely. Szintén fontos változás, hogy a Baktói utca közvetlenül az Algyői útba torkollik, szemben a Diadal utcával. Az is a fejlesztés eredménye, hogy az Algyői útról a Ladvánszky utcába balra kanyarodó helyi járatú autóbuszok előnyben részesülnek.

Felhívják a figyelmet, hogy több helyen módosult a közlekedés rendje a csomópontban.

„A főútról külön sávból lehet balra kanyarodni a Diadal utcába. Nem lehet viszont a városból kifelé hajtva balra kanyarodni a Baktói utcába – oda csak szemből, a Diadal utcából, illetve Algyő felől, a 47-esről jobbra, kis ívben kanyarodva lehet behajtani. A Diadal utca torkolatán áthaladó szervizútról pedig tilos kikanyarodni a főútra” – fogalmaz a közlemény.

Egyszerre zöld az autósoknak és a gyalogosoknak

A Magyar Kerékpárosklub szegedi szervezete a Facebook-oldalán tette közzé a hétfő esti terepszemléjük izgalmas tapasztalatait. A bejegyzésben megemlítik, hogy az Algyői utat átszelő gyalogosátkelőhely lámpája még villog, amikor a közlekedési lámpa másik oldala már vastagon zöld jelzést ad az autósoknak. Véleményük szerint ez a későbbiekben balesetveszélyes lehet.

Egyszerre zöld a gyalogosoknak és az autósoknak (Fotó: Magyar Kerékpárosklub Szeged)

Este is dugó volt

Sándor Judit fotóriporter kollégánk hétfő kora esti képgalériája is arról árulkodik, hogy még korántsem sikerült orvosolni a problémát. A reggelinél ugyan gyérebb volt a forgalom az Algyői úton, ugyanakkor így is szép kis torlódás alakult ki mindkét irányba. Beszéljenek a képek!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.