Közélet

A volt pécsi kancellár lett az országos kórház-főigazgató

A volt pécsi kancellár lett az országos kórház-főigazgató

2020. november 19., csütörtök
A volt pécsi kancellár lett az országos kórház-főigazgató

Az emberi erőforrások miniszterének javaslatára 2020. november 18-i hatállyal Jenei Zoltánt nevezte ki országos kórház-főigazgatóvá Orbán Viktor. A miniszterelnök határozata a szerda éjjel megjelent Magyar Közlönyben olvasható.

A közgazdász végzettségű Jenei Zoltán 2015 januárjától 2020 augusztusának végéig a Pécsi Tudományegyetem kancellárja volt.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság az egészségügyért felelős miniszter irányítása alá tartozó, központi hivatalként működő központi költségvetési szerv. Az OKFŐ feladataként a napokban megjelent rendelet egyebek mellett az egészségügyi ellátórendszer működésének figyelemmel kísérését, a felülvizsgálatát érintő stratégiai kormányzati döntések megalapozását nevezi meg, kiemelve, hogy a szervezet ezek keretében közreműködik az egységes és átlátható új nemzeti egészségügyi irányítási rendszer kialakításában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.