Politika

A baloldal ne keltsen pánikot! - mondja Menczer Tamás

A baloldal ne keltsen pánikot! - mondja Menczer Tamás

2020. november 9., hétfő
A baloldal ne keltsen pánikot! - mondja Menczer Tamás

A Fidesz képviselője kiemelte, a jelenlegi helyzet nehéz, de az esélyeink nem rosszak, hiszen világszínvonalú egészségügyi dolgozók küzdenek hazánkban, akiknek rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök. Holnap a veszélyhelyzet 90 napos meghosszabbításáról tárgyal majd az Országgyűlés – emlékeztetett Hende Csaba, aki szerint tavasszal nem lehetett számítani az baloldalra.

Hende Csaba kiemelte, látótávolságon belül van a vakcina. Hende Csaba minden képviselőt pártállásra való tekintet nélkül arra kért, segítse a védekezést.

A szavak ideje lejárt, eljött a tettek ideje – fogalmazott a Fidesz képviselője, és Széchenyit idézve kijelentette: „Minden magyar felelős minden magyarért”, ezért figyelnünk kell a járványügyi szabályok betartására.

Menczer Tamás államtitkár válaszában elmondta, jelenleg még nincsen vakcina, ezért valóban különösen fontos a szabályok betartása. Senki nem tudja pontosan, hol találják majd meg a koronavírus ellenszerét és mikor történik ez meg, de bízhatunk abban, hogy belátható időn belül lesz oltóanyag.

Az államtitkár szerint az a feladat, hogy minden vakcinafejlesztésnél jelen legyen Magyarország, ezért figyelemmel kísérik a kínai, izraeli és orosz kísérleteket is az európaiak mellett, és az egyik gyártótól hamarosan vakcinamintát is kaphat hazánk.

Menczer Tamás elmondta, a vakcina engedélyezése egészségügyi vészhelyzetben tagállami hatáskör, és semmilyen lobbi nem tántorítja el a kormányt attól, hogy Magyarországra hozzák az ellenszert, bárhol is találják azt meg először.

Arra kérte a baloldalt és a baloldali sajtót az államtitkár, hogy ne keltsenek pánikot, mert nem igaz, hogy ismeretlen szerekkel akarnák beoltani a lakosságot. – Azt látjuk, a kormány az emberekkel foglalkozik, a baloldal pedig a kormánnyal. A baloldal számára a kormány jelenleg fontosabb, mint az emberek védelme

– fogalmazott Menczer Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.