Illegális bevándorlás

60 migránst tartóztattak fel egy nap alatt Csongrád-Csanádban

60 migránst tartóztattak fel egy nap alatt Csongrád-Csanádban

2020. november 11., szerda
60 migránst tartóztattak fel egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Az egyenruhások november 10-én 0 óra és 24 óra között 16 esetben összesen 58 határsértőt tartóztattak fel Kiszombor, Klárafalva, Mórahalom, Kübekháza és Szeged közigazgatási területén, illetve a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a férfiak közül egy-egy fő palesztin, algériai és eritreai, öten líbiai, heten marokkói, 18 fő szír, a többek afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen egy bolgár honosságú teherautó ellenőrzése során két illegális migránst találtak a magyar és a román rendőrök tegnap. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.