Egészség

Sokan nyilvános tereken kapják el a koronavírust

Sokan nyilvános tereken kapják el a koronavírust

2020. október 25., vasárnap
Sokan nyilvános tereken kapják el a koronavírust

A virológus az osztrák egészségügyi minisztérium koronavírus-válságstábja több tagjának címzett levelében fejtette ki, hogy a bécsi járványadatok vizsgálatából azt lehet megállapítani: sokszor már nem lehet követni a vírus útját, feltehetően egyre többen fertőződnek meg nem felderíthető módon, például tömegközlekedési eszközökön vagy üzletekben.

„Úgy néz ki, hogy elveszítjük az ellenőrzést a vírus terjedésének útja felett”

– fogalmazott a szakértő.

Puchhammer-Stöckl elmondta: egyre több olyan fertőzött van, aki nem tudja, hol kaphatta el a koronavírust. Számos esetben a kontaktszemélyek felkutatása után azt kell megállapítani, hogy az illetőt nem a családtagjai vagy a kollégái fertőzték meg, hanem valamilyen nyilvános helyen kaphatta el a vírust.

A virológus ugyan konkrétan bécsi adatokra hivatkozott, de úgy vélte, a helyzet hasonló lehet más szövetségi tartományokban is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.