Közélet

Orbán Viktor: a németek a jövőben is számíthatnak a magyarokra Európa védelme terén

Orbán Viktor: a németek a jövőben is számíthatnak a magyarokra Európa védelme terén

2020. október 3., szombat
Orbán Viktor: a németek a jövőben is számíthatnak a magyarokra Európa védelme terén

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Angela Merkel kancellárnak és az egységes Németország polgárainak nemzeti ünnepük, a német egység napja alkalmából - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szombaton.

"A harminc évvel ezelőtti esemény nagy ünnep a németek, egyben minden európai polgár, köztük különösen nekünk magyarok számára. Amikor a berlini falból kiütöttük az első téglát, akkor a németek szabadságvágya e résből a német és európai egységhez vezető kaput varázsolt" - írta Orbán Viktor.

Hozzátette: "mi, magyarok azért is ünneplünk Önökkel, azért is támogattuk már harminc évvel ezelőtt a legszélesebb értelemben Németország egyesítését, mert tudtuk, saját szabadságunk és függetlenségünk e nélkül csak beteljesületlen vágy marad".

Orbán Viktor arra figyelmeztetett: a harminc év felelősséget is hordoz, hiszen "a rohamos tempóban átrendeződő világunkban Európának elengedhetetlen szüksége van az akkori szabadságvágy és összetartozás érzésének és élményének megőrzésére. Ahogy három évtizeddel ezelőtt, úgy a jövőben is számíthatnak ránk az egységes, szuverén, biztonságos és versenyképes Európa védelme és megerősítése terén" - zárta a német kancellárnak írt levelét a kormányfő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.