Egészség

Meghalt egy fiatal orvos, aki részt vett a vakcinatesztelésben

Meghalt egy fiatal orvos, aki részt vett a vakcinatesztelésben

2020. október 22., csütörtök
Meghalt egy fiatal orvos, aki részt vett a vakcinatesztelésben

Az MTI azt írja: a brazil nemzeti egészségügyi szolgálat megerősítette, hogy meghalt a tesztprogram egy brazil önkéntese. Ő a koronavírus első olyan áldozata, aki részt vett valamelyik fejlesztés alatt álló koronavírus-oltóanyag tesztprogramjában – írják.

A CNN Brazil tévé úgy tudja, hogy a fiatal orvos a koronavírus elleni küzdelem frontvonalában dolgozott két riói kórházban is, megfertőződött a COVID-19 vírusával, és komplikációk léptek fel nála, mielőtt elhunyt.A tesztprogramban való részételével kapcsolatban az O Globo című brazil lap és a Bloomberg hírügynökség meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, hogy

A férfi olyan tesztalany volt, aki placebót kapott, mint a kontrollcsoport tagja, nem pedig oltóanyagot.

Ezt azonban más hírforrás egyelőre nem erősítette meg. A brazíliai esetet kivizsgálják, de az oltóanyagot kifejlesztő Oxfordi Egyetem közölte, hogy a tesztprogram folytatódik, mert „egy független bizottság következtetése és a brazil egészségügyi hatóságok ajánlása alapján" az nem veszélyes a benne részt vevőkre. Az oltóanyagot előállító AstraZeneca szeptemberben egy időre felfüggesztette a tesztprogramot, mert egy tesztalany megbetegedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.