Meteor

Kiadós esőkre, viharos szélre készülhetünk

Kiadós esőkre, viharos szélre készülhetünk

2020. október 11., vasárnap
Kiadós esőkre, viharos szélre készülhetünk

Hétfőn reggel, kora délelőtt a Dunántúlon és középen lehet eső, zápor, majd átmeneti szünet után a középső és keleti megyékben várható intenzívebb csapadék. A legkevesebb mennyiség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti felén, a legtöbb a középső országrészben valószínű. A Dunántúlon időnként viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 4-13 fok lesz. Napközben a Dunántúlon 7-13, keleten 13-22 fokig melegszik a levegő.

Kedden sokfelé várható kiadós eső, zápor. A legtöbb csapadék az ország középső harmadában hullhat. A szél erős, az Észak-Dunántúlon viharos is lehet. A minimumhőmérséklet 6-14, a maximumhőmérséklet többnyire 7-14 fok között valószínű, de északkeleten ennél pár fokkal melegebb is lehet.

Szerdán eleinte az ország északkeleti felén többfelé várható eső, záporeső, majd a nap második felében ott is megszűnik a csapadék. A szél napközben sokfelé lesz erős, estére mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-8 fok között alakul, nyugaton lesz a hidegebb idő. A legmagasabb hőmérséklet általában 11-17 fok között alakul.

Csütörtökön délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és a déli, délutáni óráktól egyre többfelé valószínű eső, záporeső. Több helyen lehet erős a szél. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 7 fok között, a maximumhőmérséklet 12-20 fok között várható, északnyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb.

Pénteken és szombaton elszórtan várható kisebb eső, záporeső. Pénteken a leghidegebb órákban 5-12, szombaton 3-9 fok lehet. Pénteken napközben 11-17, szombaton 9-14 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap csak elvétve fordulhat elő jelentéktelen eső. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 6, a legmagasabb 9 és 14 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.