Illegális bevándorlás

91 migránst kapcsoltak le legutóbb Csongrád-Csanádban

91 migránst kapcsoltak le legutóbb Csongrád-Csanádban

2020. október 15., csütörtök
91 migránst kapcsoltak le legutóbb Csongrád-Csanádban

Az egyenruhások október 14-én 0 óra és 24 óra között 18 esetben összesen 59 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke, Szatymaz, Öttömös és Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok algériai, egyiptomi, marokkói, líbiai, szír, illetve palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen egy kamionban két határsértőt fedtek fel a magyar és a román rendőrök tegnap. A belépésre jelentkező román honosságú járművet és vezetőjét október 14-én 12 óra 45 perckor közösen ellenőrizték a hatóságok. Ennek során a járműben két, magát Srí Lanka-i állampolgárnak vallóhatársértőt találtak megbújva. A román sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

Néhány órával később, szintén a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés alkalmával egy tehergépkocsi rakterében négy határsértőt találtak megbújva a rendőrök. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány két esetben, összesen 26 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.