Közélet

Rendőrök is fellépnek a szegedi vízi színházban

Rendőrök is fellépnek a szegedi vízi színházban

2020. szeptember 6., vasárnap
Rendőrök is fellépnek a szegedi vízi színházban

A Szegedi Pinceszínház vadonatúj fesztiválja szeptember 4-én nyitotta meg kapuit a szegedi rakparton. A kéthetes programsorozat hétvégente, esténként kínál kulturális élményt az érdeklődőkicsiknek és nagyoknak egyaránt. A tucatnyi előadás közt verses est, ifjúsági-és gyermek-, valamint felnőtteknek szóló színdarabok is vannak. A közönség láthatja például a Bambit, hallgathat verseket Pilinszky Jánostól, megnézheti Szabó Magda Abigéljét, de együtt rophatja a Szeged Táncegyüttessel is.

A programsorozatba ezen ahétvégén a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság is bekapcsolódott. A bűnmegelőzési szakemberek minden délután várják az érdeklődőket a nézőtér mellett felállított standon. A hozzájuk forduló felnőttek hasznos információkat kaphatnak a vagyonbiztonságról, az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeiről, megtudhatják mit tehetnek saját,családjuk,otthonuk ésjárműveik biztonsága érdekében. A kisebbeket különböző játékok, tesztek, totók várják, melyekben az internetbiztonságról vagy például a biztonságos közlekedésről tanulhatnak.

Mivel a vízpartra álmodták meg a fesztivált a szervezők, ezérta vízirendőrök is részt vesznek a programban. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Szegedi Vízirendészeti Rendőrőrsének munkatársai a fürdőzés és a vízi közlekedés veszélyeiről, valamintszabályairól tájékoztatják az érdeklődőket. Emellett aki szeretné, bepillanthat a vízen szolgálatot ellátó rendőrök életébe, megnézheti és utasként kipróbálhatja a hajójukat is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.