Egészség

Nagyon megugrott a fertőzöttek száma Csongrád-Csanádban

Nagyon megugrott a fertőzöttek száma Csongrád-Csanádban

2020. szeptember 4., péntek
Nagyon megugrott a fertőzöttek száma Csongrád-Csanádban

Ezzel 7382-re nőtt a Magyarországon eddig azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 621-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 2817, 3944-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek 44 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. Kórházban 120 koronavírusos beteget ápolnak, közülük nyolcan vannak lélegeztetőgépen.

Az adatokból látszik - írták -, hogy a fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása. Jelezték, hogy a kormány a pénteki ülésén ismét értékeli a járványügyi helyzetet.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerülni kell azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön - hívták fel a figyelmet. A hatósági házi karantént szigorúan be kell tartani, és akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát - tették hozzá.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (3262) és Pest megyében (1054) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (463), Komárom-Esztergom (352), Zala (302), Hajdú-Bihar (254.). Csongrád-Csanádban huszonöttel 220-ra emelkedett a fertőzöttek száma. A fertőzésben legkevésbé érintett megye Békés (33).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.