Közélet

Krokodilfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban

Krokodilfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban

2020. szeptember 12., szombat
Krokodilfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban

Idén két tompaorrú krokodilfiókát fedezhetnek fel az éles szemű látogatók a medencéjükben, amelyek júliusban keltek ki a parton épített költődombban elhelyezett tojásokból. A kicsik azóta szépen fejlődnek a szülők oltalmában, egyelőre még rovartáplálékon élve.

A tompaorrú krokodilokat a Vadaspark nemzetközi törzskönyvi program keretében tartja és szaporítja. Kezdetben kivették a tojásokat a szülők által az infralámpa alá épített költődombból, hogy inkubátorban keltessék ki őket, majd – a törzskönyvezető tanácsára, aki élőben nézte meg a tartóhelyüket – teljes mértékben a szülőkre bízták a feladatot. Többnyire 2-3 krokodilt nevelnek fel sikeresen, amelyek 1-2 év múlva más állatkertbe kerülnek. A mostani szaporulatra is jelentkezett már egy állatkert, így valószínűleg pár hónapon belül el fogják hagyni a szegedi otthonukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.