Közélet

Koronavírusos eset miatt, óvatosságból kezdték késve a tanévet a Gábor Dénesben

Koronavírusos eset miatt, óvatosságból kezdték késve a tanévet a Gábor Dénesben

2020. szeptember 3., csütörtök
Koronavírusos eset miatt, óvatosságból kezdték késve a tanévet a Gábor Dénesben

Ahogy szerdán megírtuk, a Szegedi SzC Gábor Dénes Technikumban a járványügyi helyzet miatt el kellett halasztani a tanévet. Az iskola honlapján található közlemény szerint az intézmény közös udvarral rendelkezik a Gábor Dénes Kollégiummal, ahol a külföldről érkező diákokat tesztelték.

Lapunk információi szerint a kollégium egyik diákjának koronavírustesztje lett pozitív, az iskola pedig óvatosságból kezdte később a tanévet. Információnkat a a Szegedi Városi Kollégiumok igazgatója, Szebenyi Péter is megerősítette.


A legfontosabb, hogy aggodalomra semmi ok.

Egy Vajdaságból érkezett diákunk első tesztje lett pozitív, őt és a vele közvetlen kapcsolatba kerülő diákokat azonnal elkülönítettük, a legrövidebb idő alatt megszerveztük, hogy hazajussanak és otthon töltik a karantént. A többi diákot is leteszteltük, akik jelenleg a kollégiumunkban tartózkodnak, két negatív teszttel rendelkeznek, így csütörtökön minden ezzel kapcsolatos intézkedést megszüntethettünk tájékoztatta lapunkat az igazgató.

Ez pedig azt jelenti, hogy elhárult minden akadály, így a Gábor Dénes Szakközépben is elkezdődhetett a tanév, ott is megszűntek az óvatosságból meghozott intézkedések.

A biztonságos oktatásszervezés érdekében a tanévben a szakképző iskolák rendelkezésére álló  7 tanítás nélküli munkanapból  2 napot átcsoportosított az iskola, így szeptember 1-jén elindult a tanév, csütörtöktől pedig személyes jelenléttel is elindult a tanítás válaszolta lapunk kérdésre Erdélyi Margit, a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.