Sport

Könnyed győzelemmel kezdett a MOL-Pick Szeged

Könnyed győzelemmel kezdett a MOL-Pick Szeged

2020. szeptember 3., csütörtök
Könnyed győzelemmel kezdett a MOL-Pick Szeged

Az utolsó tétmérkőzését 180 napja vívó szegediek keretében nem volt ott a sérült Mario Sostaric, Luka Stepancic és Stefán Sigurmannsson, így a saját nevelésű utánpótlás-válogatott Rea Barnabás első NB I-es mérkőzésére készülhetett.

Kevesen kísérhették csak el Orosházára a MOL-Pick Szegedet az első bajnoki mérkőzésére, mivel az orosházi csarnokban a megszokottnál kevesebben lehettek a lelátón a járványhelyzet miatt. A szurkolótábor azonban így is megtalálta a módot, hogy "megadja" a kezdő lendületet a kedvenceknek. A Sportcsarnoktól kikanyarodó csapatbuszt 15-20 szurkoló búcsúztatta zászlókkal, sálakkal és kék füsttel a Biológiai Kutatóintézet előtt.

A leglelkesebb szurkolók a járványhelyzetben is megtalálták hogyan segítség a csapatot.

Bánhidi Bence szerezte a szezonbéli első hivatalos Pick-gólt, majd társai is akadtak, a kapuban pedig Mirko Alilovic mutatott be szép védéseket, így gyorsan több gólos előnybe kerültek a szegediek. Bár akadt megtorpanás a játékban, a félidőben 17-11-re vezetett a MOL-Pick Szeged.

A második játékrész egy újabb Bánhidi Bence-góllal kezdődött - a szegedi beálló százszázalékos mutatóval zárta a meccset. Bár a 36. percben Bogdan Radivojevics piros lapot kapott, miután egy hétméteresnél fejen találta a hazaiak kapusát, ez nem vette el a szegediek lendületét. Egy perccel később már 10 góllal vezetett a Pick, így a félidő felénél jöhettek a fiatalok. Több olyan támadás volt, amikor Rosta Miklós, a nyáron a NEKA-tól igazolt Kecskés Dániel és Rea Barnabás volt a pályán. A magabiztos siker így sem maradt el, 39-22-re hozták a kötelező győzelmet a nyitányon.

A szegediek legközelebb szombaton 18 órától a Budakalász ellen játszanak hazai pályán, de még zárt kapuk mögött.

Kötelező volt maszkot használni és a belépésnél kezet kellett fertőtleníteni az orosházi csarnokban a járványhelyzet miatt. A mérkőzés első félidejében többször elmondták, hogyha valakinek nem szükséges, akkor a félidőben ne hagyja el a helyét, elkerülendő a felesleges kontaktokat. A nézők többsége fegyelmezetten betartotta az előírásokat, aki az egyre melegebb teremben levette a maszkot, azt a folyamatosan figyelő biztonsági szolgálat figyelmeztette, hogy tegye vissza. Megkérdeztük, hogy ha valaki nem engedelmeskedik, akkor mi történik — második figyelmeztetés után a csarnok elhagyására kérték volna az illetőt. A végén azt mondták, hogy erre szerencsére nem került sor.

Maszkban a nézőtéren. A meccs előrehaladtával egyre nagyobb fegyelem kellett betartani a szabályt.

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE
Orosoházi FKSE-LINAMAR–MOL-Pick Szeged 22–39 (11–17)
Orosháza, 250 
néző. V: Bujdosó, Horváth V.
OROSHÁZA: Özmusul 1 – Kiss A. 1, Peskov 2, TÓTH K. 4, Ushal 3, Lele 1, Németh L. 3 (1). Csere: Majdán (kapus), Kanczel, DÖME 5, Bella, Sakic 1, Lászlai 1, Pásztor M. Edző: Ratko Djurkovics
SZEGED: ALILOVIC – Radivojevics 5 (3), HENIGMAN 5, Bánhidi 3, KäLLMAN 4, Bodó 2, Bombac 2. Csere: Mikler (kapus), KASPÁREK 6, Mackovsek 4, Canellas 2 (2), Gaber 1, Zsitnyikov 2, Kecskés 1, ifj. Rosta M. 2, Rea. Edző: Juan Carlos Pastor
Az eredmény alakulása: 7. perc: 0–3. 8. p.: 2–4. 12. p.: 4–6. 17. p.: 5–10. 23. p.: 10–13. 27. p.: 10–13. 29. p.: 11–16. 38. p.: 12–22. 43. p.: 16–27. 55. p.: 20–34
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 6/5
MESTERMÉRLEG
Ratko Djurkovics:
 – Nem vagyok elégedett, pedig az első félidőben még nem a saját szintjén játszott a Szeged, így támadásban többször meg tudtuk találni a megfelelő megoldást, és a védekezésünk is rendben volt. A szünet után cserélni kellett, sok volt nálunk a labdaeladás, amelyből indításgólokat kaptunk, szóval a második félidő nagyon nem tetszett.
Juan Carlos Pastor: – A védekezésünk végig jó volt, a meccs első részében elléphettünk volna, ehelyett visszaengedtük őket. Sokat kellett cserélnünk, mert csak egy balkezes lövőnk van, így volt, hogy három jobbkezes volt a pályán. Gyakorolnunk kell az öt-egyes védekezést, támadásban pedig meg kell találni a ritmusunkat, mert ha gyorsak voltunk, sok könnyű gólt szereztünk.

(borítókép: www.pickhandball.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.