Sport

Készül a rájátszásra a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE

Készül a rájátszásra a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE

2020. szeptember 5., szombat
Készül a rájátszásra a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE

A tollaslabda csapatbajnokságban is különlegesen alakul a szezon. A Goodwill Pharma Tisza Tollas SE még márciusban nyerte meg az első osztály alapszakaszát, ezt a szegedi klub fennállása során először tudta véghezvinni. Ennek köszönhetően megkapták a rájátszás rendezési jogát, azaz hazai pályán szállhatnak harcba az érmekért.

Az eredetileg márciusra kiírt eseményt a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani, így csak most, fél évvel később kerülhet rá sor. A legjobb három együttes, azaz a szegediek mellett a címvédő pécsi Multi Alarm SE és a Fehérvár BSE szeptember 19-én, szombaton csap össze a Squash Club Szabadidőközpont pályáin, körmérkőzéses rendszerben.

– Nagyon készülünk az eseményre, szeretnénk olyan körülményeket teremteni, amelyek méltók a sportág ünnepéhez. Korábban fallabdában ez már sikerült a klubunkban, most tollaslabdában is hasonlót tervezünk. A dátum változatlan, minden csapat úgy készül, hogy nézők előtt kerülhet sor a meccsekre, természetesen az éppen aktuális járványügyi előírások betartása mellett – mondta Pápai Miklós klubvezető.

A Goodwill Pharma Tisza Tollas SE utánpótlása jó példával szolgált a felnőtteknek, összesen öt érmet szereztek az U11-es és U19-es országos bajnokságon. A fiatalabbaknál Tóth Gábor bajnok lett, Susányi Vera harmadik, az idősebbeknél Pápai Bálint ezüstöt, Könczöl Ádám bronzot szerzett, míg kettejük párosa ezüstéremmel zárt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.