Közélet

A jegyvisszaváltás koronavírus esetén megoldható, de...

A jegyvisszaváltás koronavírus esetén megoldható, de...

2020. szeptember 11., péntek
A jegyvisszaváltás koronavírus esetén megoldható, de...

A Nemzeti Színházban rugalmasak

A Szegedi Nemzeti Színháztól kapott tájékoztatás szerint igyekeznek rugalmasan kezelni a helyzetet. A színházban az új évad a tavasszal elmaradt előadások pótlásával kezdődik, amire az eredeti időpontban váltott jegyek érvényesek. Ha valakinek ez nem megfelelő, akkor lehetősége nyílik jegyét más előadásra váltani vagy 2021. május 31-ig a Szegedi Nemzeti Színház előadásaira érvényes vásárlási utalványra cserélni a jegyirodában.

Amennyiben valaki betegség miatt nem tud elmenni egy előadásra és ezt
jelzi a jegyiroda felé, akkor igyekeznek mindkét fél számára
megfelelő megoldást találni. Arra viszont viszont külön figyelmeztették a nézőket, hogy

a jegyekkel kapcsolatos bármilyen műveletet csak az előadást megelőzően tudnak végrehajtani.

A színházban egyébként kiemelten ügyelnek a megelőzésre, így hivatalos fórumokon és a színházi épületben is több helyen figyelmeztetik a nézőket.

Az IH-ban saját rendezvénynél van visszatérítés

Az Ifjúsági Házban és a Belvárosi Moziban is segítenek megoldást találni, ha valaki megvásárolta a jegyét és az előadást megelőzően megbetegszik.

A szájmaszk használata kötelező az intézményekben. Kézfertőtlenítést biztosítanak, távolságtartást szintén kérnek a vendégeinktől. Ha például náluk derül ki, hogy lázas az illető (37,1 fölött van a testhőmérséklete), úgy a jegy árát a későbbiek folyamán visszatérítik.

Az Ifjúsági Ház igazgatója, Jávorvszky Iván külön hangsúlyozta, hogy ez a saját programjaikra igaz, sok rendezvényük van,

ahol csak a termet biztosítják a szervezőknek, azaz ilyen esetekben nincs lehetőségük a jegyek visszaváltására.

Megkérdeztük a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséget is, ha válaszoltak, megírjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.