Illegális bevándorlás

Ezúttal 34 migráns próbálkozott hiába Csongrád-Csanádban

Ezúttal 34 migráns próbálkozott hiába Csongrád-Csanádban

2020. szeptember 13., vasárnap
Ezúttal 34 migráns próbálkozott hiába Csongrád-Csanádban

Az egyenruhások szeptember 12-én 0 óra és 24 óra között három esetben,összesen 10 határsértőt tartóztattak fel Röszke és Szeged közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak szír, afgán, líbiai, illetve algériai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhely területén a magyar és a román rendőrök két külföldi férfit fogtak el tegnap hajnalban. A migránsok közül az egyik algériai, a másik pedig líbiai állampolgárnak vallotta magát. A határsértők sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.Az esetbentiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

A magyar és a román rendőrök továbbá 22 óra 45 perckor a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen egy német honosságú terepjáró ellenőrzése során, annak zárt platójában három személyt találtak megbújva. A migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A szír állampolgárságú sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány nyolc esetben, összesen 19 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.