Sport

Az iskolapadból ment első bajnokijára a MOL-Pick Szeged tehetsége

Az iskolapadból ment első bajnokijára a MOL-Pick Szeged tehetsége

2020. szeptember 4., péntek
Az iskolapadból ment első bajnokijára a MOL-Pick Szeged tehetsége

Az Orosháza elleni szerdai televíziós meccsen debütált a kézilabda-bajnokságban Rea Barnabás, a MOL-Pick Szeged saját nevelésű játékosa. A 17 éves kézilabdázó napja úgy indult, mint az összes többi, reggel beült az iskolapadba a Kőrösy József Közgazdasági Technikumban, majd az órák után sok kortársának álmát élhette át: tétmeccsen lépett pályára Európa egyik legjobb kézilabdacsapatában.

Amiről a legtöbben csak álmodnak: csapattagság a MOL-Pick Szegedben

Már nyáron együtt edzettem a felnőttekkel, edzőmérkőzésen már pályára léptem, de így sem számítottam rá, hogy ilyen gyorsan bemutatkozhatok az élvonalban. Kedden szólt Marko Krivokapics, hogy benne vagyok az utazó keretben, készüljek a meccsre meséli az utánpótlás-válogatott kézilabdázó.

A nyelvi tagozatos, közgazdasági szakon tanuló Barnabás az elmúlt három éveben az iskolában és a kézilabdapályán is jól teljesített, és ezt szeretné folytatni az érettségi vizsgáig. A tanulmányi eredményemmel nincs probléma, és évek óta úgy élek, hogy az edzés és tanulás határozza meg a napirendemet. Az iskola igazgatója és a tanárok segítenek abban, hogy mindkét fronton helyt tudjak állni, az iskolatársaim pedig ma reggel gratuláltak a tegnapi bemutatkozásomhoz mondta büszkén.

Az első élvonalbeli meccse után reggel már iskolába ment Rea Barnabás.


A fiatal kézilabdázó ugyan tegnap este valamikor 9 órakor bemutatkozott a MOL-Pick Szegedben, amit az M4 Sport jóvoltából ország-világ látott, de ma reggel, a becsöngetésnél már ismét ott ült az iskolapadban. Ez nekem teljesen természetes, eddig is így volt, ha hétköznap játszottam az utánpótláscsapatban. Talán ezért nem is izgultam annyira, amikor szóltak, hogy a keretben vagyok. Akkor lettem egy kicsit ideges, amikor egy időkérésnél Juan Carlos Pastor szólt, hogy beállok avatott be debütálásának részleteibe Barnabás, aki negyedórát tölthetett a pályán első meccsén.

Az utánpótlásban irányítóként, a felnőtteknél egyelőre szélsőként számításba vett kézilabdás tudja, hogy ez a tegnapi meccs elsősorban annak szól, hogy az utóbbi években komoly alázattal edzett és készült, de még sokat kell fejlődnie ahhoz, hogy rendszeresen ott legyen a felnőttek között.

Most a sérülések miatt kaptam lehetőséget, nekem még az ifjúságiak között kell bizonyítanom, hogy helyem van az első csapatban. Ehhez komoly motiváció, hogy a játékostársak az első perctől kezdve partnerként fogadtak és minden segítséget megkaptam ahhoz, hogy jól sikerüljön a bemutatkozásom tette hozzá.

Az iskolában is téma volt az élvonalbeli bemutatkozása.

Bár az első mérkőzésen csapattársak is igyekeztek segíteni abban, hogy megszerezze az első gólját, de ez nem sikerült. Erre valószínűleg sokat nem kell várnia, mert a szegedi csapatban a szakmai stáb a topjátékosok pihentetése miatt folyamatosan lehetőséget biztosít a fiataloknak a magyar bajnokikon, így akár már szombaton, a Budakalász elleni meccsen a neve mellé kerülhet a jegyzőkönyvben az első gólja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.