Közélet

Későn jött a magyar feltámadás

Későn jött a magyar feltámadás

2020. szeptember 6., vasárnap
Későn jött a magyar feltámadás

A csütörtökön meglepően magabiztos játékkal és Szoboszlai bombagóljával megnyert törökök elleni idegenbeli meccs kezdőcsapata egy helyen módosult, Fiola Attila helyett Bese Barnabás került a csapatba.

A letámadással nyitó magyar válogatott előtt adódott az első lehetőség a gólszerzésre, a 3. percben Szoboszlai Dominik élesen középre lőtt labdáját szögletre mentették a védők, majd a kilépő Anton Mirancsuk hét méterről hibázott ziccert. A 15. percben azonban már nem hibázott, Daler Kuzjajev kapott kiugratást, amit centerezett, az érkező Mirancsuk pedig kapásból a bal alsóba lőtt. (0-1)

A második orosz gólt szerzi Magomed Ozdojev, a Puskás Arénában 2020. szeptember 6-án. Fotó: MTI (Szigetváry Zsolt)

A magyarok taktikájából tökéletesen felkészülő oroszok fizikai fölényüket rendre kihasználva nyerték meg a párharcokat és egyre határozottabban vették kezükbe az irányítást.

A 34. percben egy baloldali szabadrúgás után a felszabadítani akaró Szalai Ádám elől piszkáltak el egy labdát, ami így Magomed Ozdojev elé került, a Zenit játékosa pedig 8 méterről a jobb alsóba tekerte azt, így már kettővel vezettek a vendégek. (0-2)

Még a harangszó is hallatszott...

Félelmetes és szürreális. Talán ez a két szó, ami a Puskás Ferenc Stadionban akkreditációt kapó és ott dolgozó újságírónak eszébe juthatott az ötödik, legfelső szinten a himnuszokat hallgatva. A 67 ezer néző befogadására alkalmas stadion üres lelátói a koronavírus-járvány miatt üresen maradtak, cseppet sem szívderítő látványt és hangulatot kölcsönözve a válogatott idei második mérkőzésének. A meccs a közeli templom 6 órát jelző harangozására kezdődött, amit kristálytisztán lehetett hallani az arénában. De legalább meccset játszhattak a stadionban...

A térfélcsere után azonnal jött az újabb orosz gól. A bal oldalon futó orosz támadás során Artyom Dzjubához került a labda, a majdnem kétméteres orosz csatár erőből megtartotta a labdát, elfektette Gulácsi Pétert, majd az érkező Mário Fernandes elé tálalt, a brazil származású orosz sakk-matt helyzetben „bikázhatott” a magyar kapuba. (0-3)

A 62. percben tanítani való magyar támadás ment végig a pályán, Willi Orbantól Szalai Ádám kapta a labdát, aki sarokkal a levegőben a csereként beálló Kalmár Zsolthoz továbbított, a középpályás habozás nélkül középre tette az érkező Sallai Roland elé, aki remekül vette észre, hogy Anton Shunin kimozdul a kapujából és elegánsan átemelve szépített. (1-3)

Érezhetően jót tett a gól a magyar válogatottnak, bátrabban kezdtek játszani és ennek a 70. percben meg is lett az eredménye. A néhány perce pályára lépő Nemanja Nikolics három méterről vágta a kapuba Bese Barnabás lefejelt labdáját. (2-3)

https://streamable.com/vhomn5
A két magyar gól

A második gól után egyértelműen fölényben volt válogatottunk, akadt néhány ígéretes helyzet is, de újabb gól már nem született, így a törökök elleni bravúros győzelem után nem jött össze az újabb bravúr.

A rövid értékelés pedig így néz ki: kár az első 60 percért.

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE

Nemzetek Ligája, B-LIGA, 3. CSOPORT
Budapest,
Puskás Aréna,zárt kapuk mögött.Vezette:Mariani (olasz)

Magyarország:Gulácsi – Bese, Lang, Orbán, Szalai A. – Sigér (Kalmár, a szünetben), Nagy Á. – Sallai R., Holender, Szoboszlai (Cseri, 82.) – Szalai Á.(Nikolics, 67.).Szövetségi kapitány:Marco Rossi

Oroszország:Sunyin – Fernandes, Szemjonov, Dzsikija, Kudrjasov – Ozdojev, Zobnyin, Ionov (Karavajev, 75.) – An. Mirancsuk (Gazinszkij, 67.), Dzjuba, Kuzjajev (Zsirkov, 57.).Szövetségi kapitány:Sztanyiszlav Csercseszov

Gólszerző:Sallai R. (62.), Nikolics (70.), ill. An. Mirancsuk (15.), Odzojev (34.), Fernandes (46.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.