Közélet

Új kilátó épül Sándorfalván

Új kilátó épül Sándorfalván

2020. augusztus 25., kedd
Új kilátó épül Sándorfalván

A lap cikke szerint a sándorfalvi Szalakóta Látogatóközpontban jelenleg is zajlanak a nyári madárgyűrűzések, szeptember elejéig tart a tábor. Nem ez azonban az egyetlen érdekesség, ami a látogatóközpont környékén történik. A tábor résztvevői, a kirándulók már láthatták az épülő kilátót, ami péntekre várhatóan elkészül. Szeptember 9-én tartják majd a projektzárót, szakmai programokkal és sajtótájékoztatóval egybekötve.

A kilátót 13 méter magasra tervezik, magánterületen épül, a Szalakóta Látogatóközpont közelében, a 13. tó partján. A központba érkezők használhatják előre egyeztetett időpontokban, vezetett programok részeként, a szélső nagy tavak jó részét beláthatják róla. A szegedi Fehér-tó és a sándorfalvi Fertő együttesen több mint 2000 hektár kiterjedésű halastórendszert alkotnak.

A kilátót a Kiskunsági Nemzeti Park építteti fel európai uniós támogatásból, a Szalakóta védelme a Kárpát-medencében projekt keretében. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.