Közélet

Továbbra is segítségre vár a vásárhelyi állatvédő egyesület

Továbbra is segítségre vár a vásárhelyi állatvédő egyesület

2020. augusztus 3., hétfő
Továbbra is segítségre vár a vásárhelyi állatvédő egyesület

Egy újabb nehéz hónap jött el a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületénél. Mintegy 150 ezer forintot kell összegyűjteniük ahhoz, hogy az augusztusi hónapban is be tudjanak vásárolni az állataik számára, parazitairtókat, szívféreg-megelőző tablettákat vehessenek, közüzemi, állatorvosi díjakat kiegyenlíthessék.

Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, hogy az augusztus most talán csendesebb hónap lesz, mivel az elmúlt hónapban, júliusban meghaladta a félmillió forintot is a szervezet kiadása. Ebben a hónapban számításaik szerint 150 ezer forintból már tudnak gazdálkodni. Hozzátette, tagjaik, segítőik is támogatják a szervezetet, de sajnos ez kevés, így az állatbarátokhoz kell fordulniuk.

Az elnök kiemelte, jelenleg 2168 forint van a számlájukon, ha nem érkezik segítség nem tudja, hogy miből lesz elég fedezet a tizennyolc állat ellátására, valamint az utcai cicák ivartalaníttatására. Örökbefogadók nem jelentkeznek vagy, ha igen, kintre, udvarra fogadnának örökbe, de Balogh Ernő leszögezte, „aszfaltmatricának” nem adnak örökbe egy állatot sem.

Az egyesület minden hozzá bekerülő állatot oltat, ivartalaníttat, chippel lát el, a kutyusokat szívférgességre szűreti, a cicákat FIV (macska AIDS) és FeLV (macska leukózis) betegségekre. Emellett a tüskéseken is segítenek, jelenleg négy süni van a szervezet gondozásában.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete mindent megtesz a hozzájuk bekerülő állatokért. Ha támogatni szeretné őket, adományát a 10700158-67637539-51100005-ös számlaszámukra juttathatja el vagy PayPal címükre, amely a hmvhelyiallatvedok@gmail.com. Bővebb információ az elnok@hmvhelyiallatvedok.eu címen keresztül kérhető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.