Közélet

Tizenegy tűzoltó lépett szolgálatba Csongrád-Csanádban

Tizenegy tűzoltó lépett szolgálatba Csongrád-Csanádban

2020. augusztus 4., kedd
Tizenegy tűzoltó lépett szolgálatba Csongrád-Csanádban

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ tanévzáró ünnepségét tartották július 31-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság épülete előtt. A végzett hallgatók az országos katasztrófavédelmi főigazgató, helyettesei és a megyei katasztrófavédelmi igazgatók, valamint a rendvédelmi oktatási intézmények vezetői, képviselői előtt tették le esküjüket - tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Atiszthelyettesek fogadalmat tettek, amelynek szövegét Kalmár Gergely tűzoltó őrmester olvasta elő. Ezt követően Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató mondott ünnepi beszédet. Kihangsúlyozta, hogy hazánkban százötven éve, 1870-ben kezdte meg működését a hivatásos tűzoltóság. Főigazgató örömét fejezte ki, hogy a nagyelődök nyomdokaiba lépő munkatársak a rendvédelmi szervezetek hivatásos állományú tagjaivá váltak, tűzoltók lettek. Elmondta azt is, hogy a ma esküt tettek nem szakmát, hanem hivatást választottak, amely a legjobban tisztelt hivatás. Ezt a bizalmi tőkét az elődök százötven év alatt áldozatos, önfeláldozó munkával teremtették meg. Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy végül sok sikert, erőt, egészséget kívánt a hallgatóknak a katasztrófavédelem szervezetében megkezdett pályájukhoz. A hallgatók nevében Köteles András tű. őrmester mondott válaszbeszédet. Elmondta, hogy a járványhelyzet beárnyékolta tanulmányaikat. Távoktatás formájában szerezték meg az elméleti ismereteket, a gyakorlati képzéseket a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságokon folytatták, a járványhelyzet levonulását követően pedig a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban fejezték be tanulmányaikat. Köteles András köszönetét fejezte ki a hallgatói állomány nevében a tanároknak, az oktatóknak a sok fáradozásért, a lelkiismeretes munkáért és nem utolsó sorban a türelemért, amellyel segítették a hallgatók szakmai és emberi fejlődését, előrehaladását. A beszédet követően az országos katasztrófavédelmi főigazgató a tűzoltó II. szakképzésben nyújtott kiemelkedő tanulmányi eredménye és a közösségért végzett munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Szabó Tamás tűzoltó őrmestert, Köteles András tűzoltó őrmestert, Kovács Dávid tűzoltó őrmestert és Tímár Mihály tűzoltó őrmestert. Az ünnepség végén hat hallgató a kegyelet koszorúit helyezte el a főigazgatóság épülete előtt álló Hősi halottak emlékművénél. Csongrád-Csanád megyébe tizenegy új kolléga került,

Czibulya István

tűzoltó őrmester,

Dögei Dániel

tűzoltó őrmester és

Pete Milán Bence

tűzoltó őrmester a Csongrádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon,

Farkas Lajos

tűzoltó őrmester,

Kiss Patrik

tűzoltó őrmester,

Kovács Béla

tűzoltó őrmester,

Kovács Miklós

tűzoltó őrmester,

Kovács Róbert Krisztián

tűzoltó őrmester,

Marancsik Tamás József

tűzoltó őrmester,

Plesovszki Patrik József

tűzoltó őrmester és

Szabó Bence András

tűzoltó őrmester a Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon kezdték meg munkájukat beosztott tűzoltóként és vigyázzák megyénk biztonságát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.