Közélet

Soha ennyien nem nyaraltak még Erzsébet-táborokban

Soha ennyien nem nyaraltak még Erzsébet-táborokban

2020. augusztus 28., péntek
Soha ennyien nem nyaraltak még Erzsébet-táborokban

Az államtitkár beszámolt róla, hogy

nyolcszáz településen szerveztek táborokat, amelyekre a kormány kétmilliárd forintot fordított.

A résztvevők negyven százaléka hátrányos helyzetű gyermek volt, és a legtöbb tábort Szabolcs-Szatmár-Bereg, Fejér, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyében szervezték – ismertette Novák Katalin hozzátéve, hogy a gyerekek többsége kisiskolás volt, mivel a 7-10 éves korosztályból 53 ezren táboroztak idén, de minden jelentkezőt fogadtak a táborok.

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár elmondta: a táborokban sajátos nevelési igényű gyerekeket is fogadtak, és az üdülő fiatalok júliusban és augusztusban reggel 8-tól délután 5 óráig

jelképes, száz forintos összegért vehettek részt a nyaraláson, ahol napi négyszeri étkezést biztosítottak számukra.

A koronavírus-járvány miatt minden táborban ellenőrizték a higiénés szabályok betartását, a rendszeres fertőtlenítést, és hogy egy csoportban maximum 20 gyerek tartózkodik-e. A táborozók sok időt töltöttek a szabadban, továbbá kiemelt téma volt a vírus elleni védekezés – ismertette Novák Katalin, aki arról is beszélt, hogy a járvány miatt idén nem szerveztek ottalvós Erzsébet-táborokat, de ezt kihasználva Zánkán felgyorsították az építkezést, és teljes egészében felújították a táborhelyet. Hamarosan kezdődik az építkezés Fonyódligeten is, ahol jurtatábort alakítanak ki. Ezeknek köszönhetően jövőre az eddigi 30 ezer helyett 50 ezer táborozót tudnak majd fogadni – mondta államtitkár.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.