Krimi

Orvosok és mentősök megölésével fenyegetőzött egy őrült Szegeden

Orvosok és mentősök megölésével fenyegetőzött egy őrült Szegeden

2020. augusztus 26., szerda
Orvosok és mentősök megölésével fenyegetőzött egy őrült Szegeden

A vádirat szerint a férfi május 6-án este 9 órakor telefonált a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére. A hívást fogadó ügyeletessel közölte, hogy bemegy és megöli az orvosokat és a mentősöket, valamint meg is fojtja őket, mert egészségügyi problémáján nem segítettek.

Közölte azt is, hogy két éve jár már a sürgősségi betegellátó osztályra, de a háziorvosa sem akar rajta segíteni, ezért évek óta szenved, teljesen ki van idegileg.

Állította, hogy ő rendőr, ebből adódóan fegyvere van, azzal fenyegetett, hogy szétlövi az orvosokat családjukkal együtt, illetve trágár kifejezéseket is használt. A hívást fogadó ügyeletes próbálta a telefonban nyugtatni a férfit, de a vonal hirtelen megszakadt. Másnap hajnalra a szegedi rendőrök a hívót beazonosították és elfogták.

A vádlott magatartásával a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állított, illetőleg azt a látszatot keltette, hogy közveszély bekövetkezése fenyeget.

A járási ügyészség a többszörösen büntetett előéletű férfit közveszéllyel fenyegetés bűntettének elkövetésével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.