Hírzóna

Novák Katalin: a kormány támogatja az anyatejes táplálást

Novák Katalin: a kormány támogatja az anyatejes táplálást

2020. augusztus 1., szombat
Novák Katalin: a kormány támogatja az anyatejes táplálást

A kormány minden eszközzel segíteni kíván abban, hogy minden édesanya, aki szeretné, anyatejjel tudja táplálni a gyermekét - hangoztatta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az anyatejes szoptatás világnapján, szombaton a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Novák Katalin kiemelte: a szoptatás egy olyan fantasztikus kapocs gyermek és édesanya között, ami nehezen pótolható mással. "Ezért is indítottuk el a családbarát szülészet pályázatokat" - fűzte hozzá. Kifejtette: szeretnék elérni, hogy Magyarországon minden szülészeten családbarát körülmények legyenek, amelyek között jó szülni, és a szülést követő első napokban is minden támogatást megkap a család ahhoz, hogy élvezhesse az együttlét első időszakát. Mint mondta, ezért segítik ezeken a családbarát szülészeteken is a szoptatást, és ezért van az is, hogyha esetleg egy édesanya nem tud szoptatni, de más édesanyának az anyatejét szívesen odaadná a gyermekének, akkor ezt megtehesse: másfélszeresére emelték az anyatej után adott támogatás összegét. "Kívánjuk mindenkinek, hogy lelje a legtöbb örömét a gyermekében" - zárta szavait Novák Katalin.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.