Közélet

Nagylakon és Pitvaroson is falunapot tartanak

Nagylakon és Pitvaroson is falunapot tartanak

2020. augusztus 7., péntek
Nagylakon és Pitvaroson is falunapot tartanak

Két kistelepülésen is tartanak falunapot szombaton, Nagylakon díszpolgári és települési címeket is átadnak, Pitvaroson pedig két szobor mellett a Trianon-emlékművet is felavatják - számolt be a makohirado.hu.

Nagylakon

– a tervezett program szerint – már szombaton délelőtt a kis focipályán 9-kor, fél 12-kor és délben is paintballozhatnak az érdeklődők a kis focipályán. Délben az óvodaudvarba várják a résztvevőket babgulyásos ebédre, délután 3-tól este 10-ig vidámpark várja a gyerekeket, ahol lesz bungee jumping, pókemberes ugrálóvár, arcfestés és lángos is. Az ünnepi testületi ülés délután 4-kor kezdődik a művelődési házban Kolozsvári Rozália polgármester megnyitójával, majd díszpolgári és települési címeket adnak át, illetve köszöntik a legeket és megjutalmazzák a jó tanulókat. 17 órától már a Mezőhegyesi Fúvószenekar koncertezik, illetve a Lufibohóc kelti fel a gyerekek érdeklődését. 18 órakor sorsolják ki a falunapi rejtvényt, este 7-től pedig Ihos József humorista nevetteti meg a közönségét.

A pitvarosi falunap

a tervezett program szerint szombaton délután 1 órakor konferenciával kezdődik, délután 2 órakor kezdődik a pörköltfőző verseny, közben különféle programok szórakoztatják majd a helyi közönséget, így lesz népies zene, ének és tánc, bemutatkoznak az extrém biciklisták, azaz látható lesz az Extrém Biciklishow bicikli sulival. Illetve értékes nyereményekért folyik majd a családi vetélkedő. Délután 3 órakor avatják fel a Rákóczi-szobrot a művelődési ház előtt, majd a római katolikus templomnál II. János Pál pápa szobrát. Ezt követően a Petőfi téren avatják fel a község Trianon-emlékművét. A falunapi programsorozat vasárnap délelőtt 10-kor a Nagyboldogasszony templomban kezdődő szentmisével folytatódik, negyed 12-kor kezdődik az ünnepség a Petőfi téren, majd délben a plébánián rendeznek ebédet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.