Hírzóna

Műkedvelő tolvaj lopott szobrot egy vásárhelyi kiállításról

Műkedvelő tolvaj lopott szobrot egy vásárhelyi kiállításról

2020. augusztus 18., kedd
Műkedvelő tolvaj lopott szobrot egy vásárhelyi kiállításról

Besétált a kiállítóterembe, majd hátizsákjában egy szoborral távozott onnan egy 43 éves helybeli férfi Hódmezővásárhelyen. A rendőrök néhány órán belül elfogták a gyanúsítottat - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A megalapozott gyanú szerint a férfi augusztus 13-án valamivel 11 óra előtt sétált be a belvárosban lévő épület egyik kiállítótermébe. Amikor megbizonyosodott arról, hogy senki sem figyeli, az egyik állványról leemelt egy szobrot, és a hátitáskájába rejtette, majd sietősen távozott. Az elkövető zavart viselkedése feltűnt az egyik alkalmazottnak, aki körbenézett a kiállításon, és észrevette a bronzszobor hiányát. A nő haladéktalanul értesítette a rendőrséget.

A terület körzeti megbízottjai adatgyűjtésbe kezdtek, amelynek eredményekéntkét órán belül megállapították a gyanúsított személyazonosságát, akit a városban elfogtak, ezt követőena rendőrkapitányságra előállítottak. Kihallgatásán a férfi beismerő vallomást tett, vele szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A megtartott kutatás során a rendőrök lefoglalták a műalkotást, amitvisszaadtak a tulajdonosnak.    

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.