Sport

Megtört a jég: 169 nap után nyert újra bajnokit a Szeged-Csanád GA – galéria!

Megtört a jég: 169 nap után nyert újra bajnokit a Szeged-Csanád GA – galéria!

2020. augusztus 30., vasárnap
Megtört a jég: 169 nap után nyert újra bajnokit a Szeged-Csanád GA – galéria!

Sereghajtóként fogadta a Szeged-Csanád GA a forduló előtt a tabella tizenkettedik helyén álló Balaton-parti együttest. Dobos Barna két helyen változtatott a Debrecen elleni hétközi mérkőzéshez képest: bekerült a csapatba Takács Tamás, valamit a sérüléséből felépülő Kóródi Nándor is. Utóbbi kis híján már a mérkőzés elején vezetéshez juttatta csapatát, azonban öt méterről a kapu fölé fejelt. Az első játékrész szegedi mezőnyfölényt hozott, de gólt nem.

Küzdelmes mérkőzésen nyert a Szeged (Fotó: Sándor Judit)

Bő tíz perc telt el a második felvonásból, amikor megszerezte a vezetést a Siófok: Elek játszotta ki a labdát baloldalra, ahonnan a felfutó Tajthy elegáns mozdulattal, jobb külsővel centerezett, Mohl bizonytalanságát kihasználva Kiss a léc alá bombázott közvetlen közelről.

Nem sokáig örülhettek a fehér mezes vendégek, ugyanis a 63. percben Jovanovic szögleténél Hutvágner kapus elszámolta a labda ívét, így Germán könnyedén az üres kapuba bólintott. A szegediek csapatkapitánya ezzel három meccse tartó gólcsendet tört meg.

Az egyenlítő gól érezhetően görcsoldóként hatott a hazai játékosokra. A 74. perben egy szemre is tetszetős akció végén Varga került ziccerbe, de a lövését hárította a siófoki hálóőr. Nem úgy egy perccel később, amikor Germán tanári labdáját követően ismét gólhelyzetbe került Varga, aki ezúttal higgadtabb megoldást választott és a léc alá vágta a játékszert. A 25 éves szélső szezonbeli első gólja azt jelentette, hogy az idény során először került előnybe a Szeged-Csanád GA.

Varga Szabolcs gólja három pontot ért a hazaiaknak (Fotó: Sándor Judit)

A hajrában még egy lehetőség adódott a Siófok előtt, a csereként beállt Gaál szabadrúgása után Jagodics csúsztatott néhány centivel a jobb kapufa mellé. A Szeged-Csanád GA megszerezte szezonbeli első győzelmét és ezzel a feljött a tabella 18. helyére.

A lefújást követően a csapat taps közepette körbevonult a stadionban és a játékosok, valamint a szakmai stáb tagjai egyenként megköszönték a legkitartóbb szurkolók biztatását.

A Tisza-partiak a válogatott szünetet követően szeptember 13-án a Szolnok otthonába látogatnak.

A játékosok és a szurkolók is megérdemelték a sikert (Fotó: Sándor Judit)

Merkantil Bank Liga 7. forduló
Szeged-Csanád Grosics Akadémia – BFC Siófok 2-1 (0-0)

Szeged, Szent Gellért Fórum, 1000 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Horváth, Belicza).
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Varga B. – Ódor, Szilvási, Moga, Mohl – Oláh G., Jovanovics – Kóródi (Rózsahegyi, 90.), Germán, Varga Sz. (Bitó, 87.) – Takács T. (Grumics, 62.). Vezetőedző: Dobos Barna.
BFC Siófok: Hutvágner – Polényi, Jagodics B., Horváth M., Deutsch B. – Tajthy – Elek B. (Tömösvári, 77.), Kecskés T., Balogh B. (Gaál, a szünetben), Kiss B. – Horváth P. (Hajnal G., 72.).  Vezetőedző: Gál István.
Gól: Germán (63.),Varga Sz. (75.) ill. Kiss B. (56.).
Sárga lap: Ódor (28.), Kóródi (59.)

Dobos Barna: – Nagyon lendületesen és jól kezdtük az első félidőt. Ezt szerettem volna már korábban is látni, azzal a különbséggel, hogy a ziccereink megint kimaradtak. Ha ezeket belőjük, akkor nem fogjuk megnehezíteni a saját dolgunkat. A második félidőben megint egyre többet veszélyeztettünk, de hátrányba kerültünk. Utána viszont az akarat diadala következett. Örülök, hogy megszakadt ez a rossz sorozat és három pontot tudtunk teljesen megérdemelten, de nehezen gyűjteni. Most mindenki egy emberként és teljes erőbedobással küzdött az elsőtől az utolsó percig! Köszönjük a szurkolóknak is, akik kitartottak mellettünk ebben a nehéz helyzetben is!

https://www.youtube.com/watch?v=0aWJPrMq_a0&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0dCN7Ed9FhBLwk5Av1HavYAn1t8hIblwgfOZ6Ibn3t94d8ZDhq3_HlHcI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.