Közélet

Márki-Zay szerint Gyurcsány és Orbán közül utóbbit választanák az emberek

Márki-Zay szerint Gyurcsány és Orbán közül utóbbit választanák az emberek

2020. augusztus 18., kedd
Márki-Zay szerint Gyurcsány és Orbán közül utóbbit választanák az emberek

A DK nélkül nem győzhet a baloldal, de Gyurcsány Ferenccel az élén sem Márki-Zay Péter szerint - írja a Magyar Nemzet.

Márki-Zay Péter szerint ha Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor között kell választani, az emberek mindig Orbánt fogják letenni a garast. Hódmezővásárhely baloldali polgármestere a DK szóvivőjének arra a kijelentésére reagált az ATV keddi műsorában, hogy Gyurcsány Ferenc – állítólagos ígérete ellenére – mégis vállalna közjogi tisztséget a jövőben.

Márki Zay szerint ez egy kompromisszumos megoldás lenne, hiszen szerinte a DK nélkül nem nyerhet az ellenzék, ám akkor sem, ha Gyurcsány lesz az baloldal vezetője. Hangsúlyozta, továbbra is áll az a kijelentése, hogy Gyurcsány józan önmérsékletet tanúsított a döntésével.

Érdemes megjegyezni, hogy a polgármester egy korábbi Facebook-posztjában azt írta, hogy „ a választóknak az a 20-25 százaléka megnyugodhat, akik eddig azért nem szavaztak az ellenzékre, mert Gyurcsány Ferenc visszatérésétől tartottak”.

Mint ismert, Fekete-Győr András, a Momentum elnöke azt nyilatkozta a Blikknek, hogy arra kaptak ígéretet Gyurcsánytól, hogy nem fog a jövőben nem fog közjogi tisztséget vállalni, ami szerinte azt jelenti, hogy a leendő ellenzéki kormányban sem fog szerepet kapni.
Barkóczi Balázs, a DK szóvivője azonban azt mondta, hogy bár 2022 után pártelnökük nem vállalna kormányzati szerepet, ez nem azt jelenti, hogy nincsenek politikai ambíciói, vagy hogy nem kívánna közéleti szerepet vállalni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.