Sport

Ismét sima győzelem a Nexe ellen

Ismét sima győzelem a Nexe ellen

2020. augusztus 23., vasárnap
Ismét sima győzelem a Nexe ellen

MOL-PICK SZEGED–RK Nexe (horvát) 31–24 (15–8)
Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Nagy F., Túróczy.
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Radivojevics 1/1, Kaspárek 3, Bombac 1, Gaber 1, Mackovsek 4, Källman 5. Csere: Alilovic (kapus), Henigman 1, Bánhidi 4, Bodó 6, Zsitnyikov 1, Sostaric 3/3, Szepesi, Kecskés 1, Rosta. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
RK Nexe: Car – Vida 1, Rodin 1, Z. Pesic 4, Jaganjac 8, Barisic Jaman, Jelinic 2. Csere: Radovanovics (kapus), Pribetic 2, Severec 1, Mrdenovic, Dumencic 2, Bakic 2/1, Mileta 1. Vezetőedző: Hrvoje Horvat.
Hétméteres: 4/4, ill. 4/1.
Kiállítás: 8, ill. 2 perc.

A klub honlapjának tudósítása szerint péntek után szombaton is legyűrte a csapat a horvát RK Nexét, 31-24-re verve a nasicei együttest. A keret egyetlen helyen változott, a 16 éves tehetséges balszélső, Szepesi Zsombor került a keretbe. A fiatal játékos a PICK Kézilabda Akadémia neveltje, a nyáron érkezett Mezőkövesdről.

Jó kezdés után remekül összeállt a védekezés, így a kapitány, Jonas Källman vezetésével fokozatosan húzott a Pick el a horvát csapattól. Borut Mackovesek is szépen elkapta a fonalat, Dean Bombac zseniális passzai után könnyű, és okos gólokat szerzett. Az első 30 percben már volt olyan időszak, amikor 9 góllal léptek el a szegedi fiúk. A hajrában faragott hátrányából a Nexe, pedig Mikler Roland több bravúrt - hetest is védett - is bemutatott. A félidőben 15-8 volt A Szeged javára.

A második harminc perc eleje kísértetiesen hasonlított a pénteki edzőmeccsre. Most nemcsak labdákat szórtak el, hanem biztos helyzeteket is elrontottak a Pick játékosai. Ezt pedig a vendégek könyörtelenül kihasználták, gólokkal büntették. Azonban Mirko Alilovic hetest, majd ziccert védett, ez pedig kellő lendületet adott. Jött Bodó Ricsi és Bánhidi Bence, a két magyar válogatott játékos szórta a gólokat, Bence pedig büntetőket is kiharcolt mellé. Szerencsére a heteseket eddig biztos kézzel értékesíti Sostaric és Radivojevics, így visszaállt az első félidei eredmény, ismét kilenc gólra lépett a csapat el. A hajrában jöttek a fiatalok, a helyzet nem sokat változott, végül 31-24 lett a meccs vége, így negyedik edzőmeccsét is biztosan nyerte a MOL-Pick Szeged.

Juan Carlos Pastor:- Jó lett volna többet forgatni a csapatot, de a sérültjeink miatt erre most sem volt esélyünk. Jól kezdtünk, ezt tetszett, a meccs elején jól kézilabdáztunk. Sajnos, a biztos vezetés tudatában kicsit visszább vettünk a tempóból, ami azért megbosszulta magát. Minden meccsen lépünk előre, így most is ezt tettük. A hibákat javítanunk kell, erre még van időnk.

Csapatunk legközelebb augusztus 28-án (péntek) 17 órakor a horvát rekordbajnok PPD Zagreb ellen csap össze.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.