Sport

Germán Tamás: Ideje a szebbik arcunkat mutatnunk

Germán Tamás: Ideje a szebbik arcunkat mutatnunk

2020. augusztus 19., szerda
Germán Tamás: Ideje a szebbik arcunkat mutatnunk

Négy forduló után még nyeretlen az NB II-ben a Szeged-Csanád GA.

— Ennél azért mindenki erősebb kezdésre számított. Hol a hiba?
— Ez az, amit mi is folyamatosan keresünk. Az biztos, hogy a Haladás ellen harciasságban biztosan kevesebbek voltunk az ellenfelünknél. A Békéscsabához hasonlóan tördelték a játékot, és ebből mi nem tudtunk váltani. Ez vezetett a vereséghez.

— A vasárnapi meccs előtt sem parádéztak. A szurkolók is találgatnak, van, aki a vírusjárvány miatti leállással magyarázza, van, aki az összeszokatlan kerettel.
— A vírusjárvány mindenkit érintett, kár lenne abba kapaszkodni és abban keresni az okokat. Inkább azt mondom, hogy nézzük meg a tavalyi évünket. Akkor is nehezen kezdtük a szezont, az első győzelemre is hatodik fordulóig kellett várnunk. Ne feledjük el, hogy új edzővel dolgozunk, a játékoskeret is átalakult. Csiszolódunk és formálódunk, össze kell még állnunk.

— Két tavalyi alapember, Mohl Dávid és Kóródi Nándor sérüléssel bajlódik. Túlzás lenne állítani, hogy visszatérésük lendületet adhat a csapatnak?
— Két jó játékosról beszélünk, így természetesen nagy segítségünkre lehetnek. Érzékenyen érintett bennünket Tóth Gábor kiválása is, de most ezeket a feladatokat kell megoldanunk. Jó játékosok alkotják a keretet, meg kell mutatnunk a valódi tudásunkat.

— Például vasárnap 19 órától a Szent Gellért Fórumban a Budaörs ellen. Egyetért azzal, hogy kötelező a győzelem?
— Az idei NB II-ben nem lehet kötelező győzelmekről beszélni. Foggal-körömmel küzd és hajt mindenki a pontokért, nagyon erős a mezőny. Az már más kérdés, hogy nekünk mindenképpen nyernünk kell. Nemcsak vasárnap, hanem hazai pályán mindenki ellen. A szebbik arcunkat kell végre elővenni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.