Közélet

Egyre több a fertőzött az Adrián

Egyre több a fertőzött az Adrián

2020. augusztus 19., szerda
Egyre több a fertőzött az Adrián

Horvátországból ezrével indultak haza osztrák turisták, miután a bécsi kormány kötelező karantént írt elő az onnan hazaérkező nyaralók számára. Szlovénia azt tervezi, hogy vörös zónába sorolja át Horvátországot, miután sokan a nyaralás során fertőződtek meg.

Az M1 adásában a köztévé tudósítója elmondta, hogy Horvátországban 85-tel 6656-ra nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, míg az aktív betegek száma április óta a legmagasabb szintre, 1,236 főre emelkedett. A legtöbb új esetet a fővárosban, Zágrábban és Split-Dalmát megyében regisztrálták. A zágrábi esetek is a tengerparthoz kötődnek. A vírus tengerparti éjszakai szórakozóhelyeken terjed, és a fiatalok a koronavírus legfőbb terjesztői. A tudósító beszámolója szerint megfigyelhető, hogy a hét végén közzétett adatok kedvezőbbek, de ez azért van, mert akkor kevesebb tesztet végeznek. Olaszország és Ausztria is negatív tesztet kér a visszatérőktől, miután az új fertőzöttek jelentős száma a nyaralásból hazatérő turista. Ezrek tértek vissza Ausztriába még az intézkedés hatályba lépése előtt, de sokan maradnak a korlátozások ellenére. Több horvát szállásadó is jelezte, hogy hajlandó kifizetni a PCR-tesztek árát vendégeik számára. A költség fejenként 500 és 1000 kuna között mozog, amely forintra átszámolva 23 ezer és 46 ezer forintot jelent.

(M1)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.