Közélet

A normalitásért állnak ki a Hetero Pride-on

A normalitásért állnak ki a Hetero Pride-on

2020. augusztus 22., szombat
A normalitásért állnak ki a Hetero Pride-on

Szilágyi Ákos, a Nemzet zászlaja rendezvény szervezője is beszédet mond az eseményen. A Magyar Nemzetnek kifejtette: ahogy az októberi önkormányzati választások után látszott, a politikai erőviszonyok gyökeresen megváltoztak. Ezzel párhuzamosan a normalitás az eddiginél is erősebb szorításba került: családot, keresztény vallást és hazát támadnak a liberális politikai vezetők.

– Meg kell állítani azt a beteg folyamatot, ami elkezdődött Budapesten. Ha nem lépünk, ebből még nagy baj lesz – mondta a Magyar Nemzetnek Szilágyi Ákos, aki a Hetero Pride Budapest csoport alapítójaként mond beszédet a European Patriots Unite rendezvényén, ahol a normalitás védelméért tartanak tiltakozó eseményt. A rendezvényen Szilágyi meghívására felszólal Papp Lajos szívsebész is.

Szilágyi Ákos a Magyar Nemzetnek elmondta: a liberális politikusok céljai egyértelműek, a családokat, az istenhitet és a hazát támadják. Szilágyi az Egyesült Államokban lévő több évtizedes tartózkodása alatt azt tapasztalta, hogy aki nem állt ki a ­Pride hónap mellett a liberális egyetemeken, annak veszélybe került az állása.

– Egy konzervatív értéket valló tanárnőt azért távolítottak el az állásából, mert Trump elnökkel szimpatizált. Megelőzően a Pride hónapban nem volt hajlandó Facebook-profilját szivárványszínűre cserélni, ezért megkérdezték tőle: „Nem tudod a Facebookot kezelni?” – emlékezett vissza Szilágyi.

A hazafias gondolkodású rendezvényszervező leszögezte: a mostani események tükrében látszik, hogy hazánkban is elindult ez a folyamat, ha ezt hagyjuk, mi is eljutunk oda, hogy aki nem áll ki az LMBTQ-közösség mellett, abból közellenség válik. A normalitás teljesen elrugaszkodott a valóságtól, a liberális politikusok szándékosan építik le a nemzeti gondolkodást. Erre példa Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester, aki közösségi oldalán azt közölte: a Pride már-már nemzeti ünnep. Majd a városházára kitűzte a szivárvány lobogót, az államalapítás ünnepéről pedig „elfeledkezett” megemlékezni.

A Pride Fesztivál szervezői – azaz a Nyílt Társadalom Alapítvány által támogatott Szivárvány Misszió Alapítvány – augusztus 20-án rendezte meg azt a kerekasztal-beszélgetést, ahol arról tartottak előadást, hogyan tudja a meleglobbi befolyásolni a közéleti szereplők kiválasztását. Ismertetőjükben azt írták: „Szeretnél változtatni, de nem vagy biztos benne, hogyan működik a magyarországi választási rendszer? Tudunk-e egyáltalán változtatni? Mit tartunk egyáltalán képviseletnek és LMBTQ-képviseletnek, kik tudják képviselni az LMBTQ-közösség érdekeit?”

Az eseményen Ceglédi Zoltán politológus és Veiszer Alinda segítő kezet nyújtottak az érzékenyítéshez. Az esemény közreműködői között pedig olyan támogatók és partnerek nevei köszönnek vissza, mint a Közép-európai Egyetem, valamint a CEU-n működő Human Rights Initiative elnevezésű szervezet.

(MN)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.